Vrouwelijke expressie in Breitling Colt 36

Vraag het de eerst de beste voorbijganger en je zult horen dat Breitling typische mannenhorloges maakt. Maar de horlogemaker – die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van tijdmeters voor luchtvaartprofessionals – weet ook voor vrouwen onderscheidende horloges te maken. De nieuwe Colt 36 met haar diameter van 36 mm is speciaal voor de sportieve vrouwenpols ontworpen en heeft een parelmoeren wijzerplaat. Stoer, kwalitatief hoogwaardig en prima afleesbaar.

Breitling-Colt36-amb-blanc-finlowDe gepolijste stalen kast vormt een geslaagd contrast met de gesatineerde lunette en band. De zwarte, blauwe of zilveren wijzerplaten zijn voorzien van een cirkelvormig gegraveerd decor. Het palet wordt aangevuld met twee natuurlijke parelmoeren wijzerplaten – die eventueel worden versterkt door een diamant gezette lunette, die op alle modellen optioneel leverbaar is. De horlogeband is verkrijgbaar in staal of glad leer. Daarnaast is er een exclusieve lederen band voorzien van een fijn ‘wave’ motief die ook verkrijgbaar is in een divers kleurenpalet.

Breitling-Colt36LunetteSertielowNiet veel dameshorloges zijn uitgerust met een uurwerk met schroefkroon dat waterbestendig is tot 200 meter diep. De Colt 36 wel. Het officieel chronometer gecertificeerde SuperQuartzTM uurwerk – Breitling Caliber 74 – is tienmaal nauwkeuriger dan een standaard quartz. De SuperQuartz uurwerken zijn de enige ter wereld die aan de strenge COSC-eisen voldoen en bovendien heeft de batterij een end-of-life-indicator.

Breilting-Colt36lowDe goed afleesbare wijzerplaat met lichtgevende wijzers, cijfers en uuraanduiding is beschermd door saffierglas, dat dubbelzijdig ontspiegeld is. De naar één kant draaibare lunette is uitgerust met vier markante riders – het onvervalste Breitling handschrift. Deze verhoogde elementen op de lunette garanderen een uitstekend bedieningsgemak.
De prijs is nog niet bekend, maar houd horloge.info in de gaten, want zodra wij het weten, weet jij het ook.

Kijk voor meer informatie op www.breitling.com