Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Tropische kleuren, parelmoer, metallic oranje en sterren

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Met de dagen en nachten warm is het de hoogste tijd voor fris en zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne. De 36 mm Legend Diver van Longines is voor hem en haar en dat geldt ook voor de oranje Chronoswiss Flying Regulator Open Gear. En vooruit, de Le Rhöne Moön Act One – Starry Night ook.

Longines Legend Diver 36 mm

Longines bracht vorig jaar de kleinere 36 mm variant van de populaire Legend Diver. De 36 mm variant van de retroduiker was gericht op dames, maar ook op heren die liever iets fijners om de pols dragen dan de 42 mm variant. Vorig jaar presenteerde Longines een ruige versie in zwart PVD van de Legend Diver.  En nu is het tijd voor meer delicate zaken: subtiele versies van de 26 mm variant.

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Vintage Longines “Super Compressor” Ref. 7042

De originele heruitgave Legend Diver is een duikhorloge gebaseerd op de twin-crown duikhorloges van de jaren 1960. En dan met name de refs. 7042, 7150 en 7594. De onderste kroon is voor het opwinden van het uurwerk en het instellen van de tijd. En de tweede, bovenste kroon wordt gebruikt voor het instellen van de draaiende duikring aan de buitenzijde van de wijzerplaat. Onder het glas welteverstaan en niet zoals bijvoorbeeld bij een Rolex Submariner die een externe duikring heeft. De bijnaam “Super Compressor” die het origineel meekreeg dankt het horloge aan de voor die tijd zeer grote kasten van 42 mm. De waterdichte behuizingen werden gemaakt door specialist E. Piquerez die ook aan andere horlogehuizen leverde.

Een kleine “Super Compressor”

De heruitgave van de De Legend Diver is een zeer getrouwe interpretatie van de originele “Super Compressor”, maar door zijn 42 mm kast voorbehouden aan heren.  Ferme heren, want ook voor de kleinere herenpols is zo’n “Super Compressor” een polsvol. Voor stoere dames met gevoel voor retro is die 42 mm ook te veel van het goede. En dus bracht Longines vorig jaar al een kleinere 36 mm variant. Dat werd zo goed ontvangen dat de ‘kleine legende’ nu meer variaties krijgt. De variant met “Tropical Dial” is voor hem en haar terwijl de variant met parelmoeren wijzerplaat vooral voor haar is bedoeld.

De oorspronkelijke Legend Divers van decennia geleden hadden allemaal glanzende zwarte wijzerplaten. Maar blootstelling aan zonlicht gedurende de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat sommige wijzerplaten vervaagd zijn. En dat resulteerde in verschillende tinten bruin, oftewel een “Tropical Dial”. De nieuwe Legend Diver “Tropical” repliceert de verkleurde wijzerplaten met een tabak kleur dat naar de randen van de wijzerplaat donkerder wordt.  Het datumvenster dat nooit op de vintage-modellen is gevonden, blijft een vreemde eend in de bijt. Maar zo’n datum is wel praktisch zeggen we ter verdediging.

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Drie versies van de Longines Legend Diver 36 mm

Een horloge voor in de fontein en de oceaan

De meest vrouwelijke Legen Diver 36 mm heeft een witte band en zacht glanzende wijzerplaat van parelmoer met zwarte markeringen. Een stalen Milanese band is een optie voor alle varianten van de Legende Diver 36 mm. Het geeft de variant met “Tropical Dial” een nog krachtiger retro look en de witte variant meer ‘bling’. In elke variant tikt het automatische kaliber L592. En dat kaliber is eigenlijk een ETA A20.L11 met een gangreserve van 40 uur. Overigens biedt het volgende filmpje weinig ruimte aan mannen die van kleine horloges houden. Longines toont hierin de variant met parelmoeren wijzerplaat en die is beter geschikt om in een fontein dan de oceaan te dippen.

Voor meer informatie: www.longines.com 

Chronoswiss Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition

Omdat het de zomer is van de Oranje Leeuwinnen kunnen we de tot slechts 35 stuks gelimiteerde Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition met heldere metallic oranje details niet negeren. Wie de basis- en reservespelers plus alle begeleidende staf meerekent, komt vast niet boven de 35 personen uit. En dus is dit horloge bij uitstek geschikt om na het toernooi als aandenken cadeau te doen. Een gratis goed idee voor de KNVB.

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Chronoswiss Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition

Een kast gemaakt uit 16 onderdelen

De stalen 41 mm Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition wordt aangedreven door het automatische kaliber C.299. Ook de voor Chronoswiss zo herkenbare ui-kroon is van de partij. Door de gebogen lugs is het horloge ook op een kleine pols zeer comfortabel. De kast is gemaakt uit 16 onderdelen en is voorzien van ontspiegeld saffierglas aan de voorzijde. Het geheel is waterdicht tot 100 meter dus na het WK ook te gebruiken tijdens een ontspannen vakantie aan het strand of naast het zwembad. Als de KNVB de gehele oplage in één keer afneemt is er vast elftalkorting te bedingen.

Voor meer informatie: www.chronoswiss.com

Le Rhöne Moön Act One – Starry Night

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Le Rhöne Moön Hedonia Grande Phase de Lune in staal

Tijdens Baselworld in 2017 lanceerde Le Rhöne de MOÖN-collectie. 37 mm en 41 mm horloges in roségouden, witgouden of stalen kasten met een aventurine of zwarte saffierwijzerplaat. De uurwerken zijn volledig ontworpen en geproduceerd in Zwitserland en worden exclusief gemaakt voor Le Rhöne. Vooral de 41 mm stalen Moön Hediona Grande Phase de Lune bevalt ons zeer in die collectie. Fraaie afgeronde vormen, een tikkeltje voluptueus, chique en toch sportief. En een snufje Nautilus…

56 diamanten en 747 saffieren

De nieuwe Moön Acto – One Starry Nift is de eerste high jewellery-uitvoering in de collectie. In de planning staan 5 van zulke fonkelende creaties. De roségouden kast meet 37 mm en is bezet met 56 baguette geslepen diamanten. De diepblauwe hemel (wijzerplaat) is bezaaid met 747 saffieren en diamanten. De maan schittert helder dankzij 62 diamanten en de 12 solitairen markeren de uren. Opdat er niet te veel wordt weggedroomd tussen de sterren, maar ook de aardse tijd in de gaten kan worden gehouden.

Zomers nieuws van Longines, Chronoswiss en Le Rhöne

Le Rhöne Moön Act One – Starry Night

Voor meer informatie: www.lerhone.com