Bremont schittert in Kingsman

Zelden zo gelachen bij een filmpremière als bij die van Kingsman. Afgelopen dinsdag had de redactie van Horloge.info het genoegen om de voorpremière van deze kolderieke Britse spionnenfilm, met Colin Firth, Samuel L. Jackson en de charmante nieuwkomer Taron Egerton in de hoofdrollen, bij te wonen. KSS_JB_D49_04570.CR2Kijk hier voor de trailer.

Ace Juweliers uit Amsterdam had Tuschinski afgehuurd, omdat horlogemerk Bremont een rol speelt in Kingsman. Ace is exclusief dealer voor Nederland van dit Engelse merk en ceo Nick English was speciaal naar Amsterdam gekomen om Bremont te promoten. Welsh had zelf ook een rolletje in de film!

Bremont-P10-KSE rosegoud Kingsman ltd low

Bremont, een op-en-top Engels horlogemerk, bestaat sinds 2002, maar brengt pas sinds 2007 collecties op de markt. Het merk heeft een hoofdkantoor in Henley-on-Thames en een productiefaciliteit in Silverstone. Oprichter Nick English vertelde dat hij opgroeide in een familie van ingenieurs en uitvinders die vooral door historische vliegtuigen geïnspireerd waren. Op één van de vluchten met zijn vader, kregen ze een ongeluk dat aan English senior het leven kostte. Nick brak 30 botten en werd bijna opgegeven. Zes maanden later zat hij echter alweer in een vliegtuig. Wel deed de gebeurtenis hem beseffen dat het leven vluchtig is en hij nu moest doen wat hij altijd al had willen doen: een eigen Engels horlogemerk opzetten. Engeland was ooit een voorloper op het gebied van tijdmeting en horlogerie en Welsh maakte het zijn missie om Engeland weer op de kaart te zetten. Inmiddels worden alle Bremont-horloges volledig in het Verenigd Koninkrijk geassembleerd.

Nick_English_Bremont_Event_Ace_Jewelers_LR

Nick richtte Bremont samen met zijn broer Giles op, en specialiseert zich – niet verrassend –  in pilotenhorloges. Bremont horloges worden handgemaakt in gelimiteerde opgave, worden enkel aangedreven door mechanische uurwerken en hebben extreme testen moeten doorstaan. Bremont heeft ook nauwe banden met de militaire luchtvaart: het merk heeft een speciaal programma waar het horloges naar wens aanpast voor specifieke eenheden. Over de hele wereld zijn dan ook squadrons te vinden met Bremont horloges voorzien van hun insigne op de wijzerplaat.De designs van Bremont zijn stoer en stijlvol en de techniek achter de ‘Trip-Tick’ kast met een los DLC middendeel is heel bijzonder.

Bremont Chronometers

 

KSS_JB_D71_06507.tifIn de film Kingsman, maken de horloges van Bremont een essentieel onderdeel uit van de uitrusting van de hoofdpersonen. De geheim agenten in opleiding dragen geheel DLC zwarte modellen (stealth-like chronograaf) aan een NATO-band, KSS_JB_D011_01321.CR2de trainer/verbindingsofficier Merlin (Mark Strong) draagt een stalen model en de echte Kingsmen (Colin Firth, Michael Caine) dragen een roségouden model met alligatorband. De Kingsman special edition in roségoud heeft een automatisch kaliber BE-54AE , Bremonts versie van de ETA / Valjoux 7754 (een 7750 zonder dagaanduiding en met extra GMT-wijzer) met wereldtijden. Het horloge is COSC gecertificeerd. Het roestvrijstalen model zit aan een kalfsleren band, heeft hetzelfde kaliber en 43mm kast. De stalen DLC versie idem dito, maar dan in all black.

KSS_AP_D54_04976.CR2

Special Edition roségoud: 100 stuks, € 17.245
DLC: 500 stuks, € 5.315
Roestvrij staal: 500 stuks, € 5.195

 

Kijk voor meer informatie op www.Bremont.com of www.acejewelers.am/bremont