Met een Limited Edition genaamd F. Chopin 2010 viert Frédérique Constant de 200 verjaardag van Frédéric Chopin en brengt zo een eerbetoon aan componist en pianist die op 22 februari 1810 werd geboren in het Poolse dorpje Żelazowa Wola ? en op 17 oktober 1849 overleed in Parijs.

2010 is in Polen het jaar van Fryderyk Chopin (Chopin werd geboren als Fryderyk Franciszek Chopin). Rondom zijn 200ste geboortejaar worden wereldwijd honderden evenementen gehouden; concerten, tentoonstellingen, meetings, festivals, congressen ? alles ter meerdere eer van de pianovirtuoos die al op 7 jarige leeftijd zijn eerste twee polonaises had geschreven. Alle activiteiten worden gecoördineerd en gecontroleerd door het Fryderyk Chopin Institute, een in 2001 door de Poolse overheid in het leven geroepen organisatie.


Frédérique Constant F. Chopin Limited Edition in staalHet Fryderyk Chopin Institute heeft ook de licentie verleend voor de gelimiteerde F. Chopin van Frédérique Constant. Dit horloge komt uit in twee kastvarianten: in staal en geel goud verguld. De kast van de horloges is 40 millimeter breed en heeft gebold saffier glas. Door de zichtbodem is het automatische kaliber FC-303 te zien. De ultra klassiek wijzerplaat is in het centrum voorzien van ?piano? guillochering, een decoratie die doet denken aan pianotoetsen.


De horloges komen aan een bandje van krokodillenleer en zitten verpakt in een miniatuur Frédéric Chopin piano. De Frédérique Constant F. Chopin Limited Edition in staal kost ? 990,-, in geel goud verguld ? 1.075,-. Van beide uitvoeringen worden slechts 1810 stuks gemaakt.


Zie voor meer informatie en nieuws over Frédérique Constant Horloge.info/Frédérique Constant of www.frederique-constant.com.