Tijdens Baselworld presenteerde Christiaan van der Klaauw een nieuw horloge ? de Retro Moon ? en een nieuwe bedrijfsnaam (met nieuw logo): Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches. De Retro Moon is het eerste horloge van Van der Klaauw met een retrograde functie ? de nieuwe naam en logo zijn de eerste tekenen van de nieuwe bedrijfsstructuur bij Van der Klaauw.

Om te beginnen met het horloge; bij de Retro Moon is de wijzer die de schijngestalten van de Maan aangeeft een retrograde wijzer. Dit betekent dat, nadat de maancyclus is doorlopen, de wijzer terugspringt naar de startpositie en van voren af aan begint. Het strak vormgegeven en stijlvolle horloge is voorzien van een gemodificeerd Klaauw/Benzinger uurwerk ? de  automatische KB2824-2 ? en wordt geleverd in rosé goud met een zwarte wijzerplaat. De Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches Retro Moon kost ? 16.450,-. Later dit jaar volgen uitvoeringen in platina (? 26.450,-) en staal (? 10.950,-).


v.l.n.r.: Van der Klaauw, Doppert, Reintjes, FrankenDan de nieuwe naam en logo: Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches is de nieuwe volledige naam van het bedrijf van Christiaan van der Klaauw. Van der Klaauw heeft enkele maanden terug drie partners gepresenteerd, die voor 60% eigenaar zijn geworden van zijn bedrijf. Het gaat om Daniël Reintjes, Sander Franken en Maurice Doppert, die het bedrijf aanvullen met extra kennis en kapitaal. Christiaan van der Klaauw zal zijn belang de komende jaren afbouwen. Hij blijft wel het gezicht van het bedrijf en zal zich alleen nog bezighouden met wat hij echt leuk vindt: het bedenken, ontwerpen en berekenen van nieuwe astronomische complicaties.


Voor meer nieuws en informatie over Christiaan van der Klaauw zie Horloge.info/Christiaan van der Klaauw en www.klaauw.com.