Limited edition: 2016 Frederique Constant Runabout in teken roaring twenties

‘Live your passion’,  de slogan van Frederique Constant slaat niet alleen op het maken, dragen of verzamelen van Swiss made horloges uit de hogere horlogerie. In 2009 startte een, wat zou blijken, langdurige partnerschap tussen Frederique Constant en de Riva Historical Society. Deze non-profit organisatie van de architect Piero Maria Gibellini en engineer Carlo Riva heeft als doel om nog bestaande, classic Riva runabout boten in topconditie te houden.

De snelheid van de Riva runabout, (een boot met open kuip voor de binnenwateren waarbij het dashboard en het stuur lijken op de cockpit van een auto) de schoonheid en het vakmanschap waarmee de boten gemaakt worden hebben het merk de bijnaam ‘Ferrari onder de boten’ opgeleverd. De eerste jachten dateren uit de jaren 1920. De modellen waren klein, snel, krachtig en wendbaar. Gemaakt van gepolijst hout en chroom en geschikt voor vier tot acht personen.

NEW YORK, NY - JUNE 14: Adam Craniotes, founder of the Redbar Group (C) and guests ride a custom made Destino boat during the Frederique Constant and Alpina Press Day & Cocktail Event on June 14, 2016 in New York City. (Photo by Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant)

Het is inmiddels traditie dat Frederique Constant elk jaar een nautisch-geïnspireerde limited edition uitbrengt. Dit jaar lanceert Frederique Constant niet een, maar twee horloges, geïnspireerd op de vintage en custom-built houten jachten.  Ook voor deze toevoegingen aan Frederique Constant Runabout collectie is gekozen voor een onderscheidend design met een flinke dosis klassiek Italiaans design. De uitgave is gelimiteerd tot 2888 stuks per model. Frederique Constant Runabout

De twee 2016 Frederique Constant Runabout versies hebben een 43 mm gepolijste kast. Er is een special in verguld roségoud met een zeer fraai, subtiel ‘houtmotief’, en een edestalen variant. Diamant-hard saffierglas beschermt de wijzerplaat en het het uurwerk wat via een venster in het kastdeksel te zien is. De verzilverde of bruine wijzerplaten hebben een guilloche decoratie in het midden en opgelegde Arabisch indexen in een gladde ring daaromheen. De indexen zijn, net als de uur- en minutenwijzer voorzien van lichtgevend materiaal. De gelimiteerde versies zijn voorzien van een graveerde vlag van de Riva Historical Society in het kastdeksel als eerbetoon aan de ‘gentlemen’s sportboten’ van de roaring twenties.Frederique Constant Runabout_2016_Runabout_FC-303RMC6B4. Uitgelicht jpg

Frederique Constant Runabout_2016_Runabout_FC-303RMS6B6

De twee nieuwe horloges worden aangedreven door het Frederique Constant FC-303 kaliber. Dit automatisch uurwerk heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur en genereert een gangreserve van 42 uur. De robuuste behuizing is spatwater bestendig (3ATM). De horloges hebben een zwarte of bruine kroko lederen band. De limited edition Frederique Constant Runabout wordt geleverd in een cadeau-box met een miniatuur model van een jaren twintig Riva.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie : Frederiqueconstant.com