Limited edition: Frederique Constant Vintage Rally Peking to Paris

Dit jaar heeft Zwitserse horlogefabrikant Frederique Constant haar jarenlange betrokkenheid met de wereld van de klassieke auto’s omgezet naar de rol van officiële tijdwaarnemer van de Peking -Parijs Motor Challenge georganiseerd door de Endurance Rally Association. De rally werd voor het eerst gereden in 1907 en is daarmee een van de oudste, nog altijd gereden oldtimerracers ter wereld.Frederique Constant Vintage Rally Peking to Paris Op zondag 17 juli eindigde het rally avontuur van 36 dagen voor de ruim honderd deelnemers. Tijdens de rally werd ruim 13000 kilometer afgelegd en werden 15 landsgrenzen gepasseerd. Als onderdeel van haar officiële tijdwaarnemer rol overhandigde Frederique Constant tijdens een officieel diner in Parijs het winnende team een exemplaar van het limited edition horloge ‘ Vintage Rally Peking – Parijs.

©Pierre Albouy

©Pierre Albouy

De special, uitgebracht in 2888 stuks, is een mannelijk horloge met een 40 mm gepolijste stalen kast met een vintage uitstraling. Het horloge is onderdeel van de Healey Automatic serie dat met de Frederique Constant Vintage Rally Peking to Paris op een familie van vier komt te staan. Herkenbaar voor de serie de wijzerplaat met bordeauxrode secondenring en de grote Arabische indexen op de 12, 3, 6 en 9. Bij dit horloge is de wijzerplaat verzilverd, net als de indexen en de wijzers. Deze zijn voorzien van lichtgevend materiaal. De wijzerplaat geeft een datumvenster op 3 uur. Frederique Constant Vintage Rally Peking to Paris

Het automatische horloge wordt aangedreven door kaliber FC-303 dat een frequentie heeft van 28.000 tikken per uur en een 38 uurs gangreserve genereert. Op de achterkant van het horloge, geleverd met een donkergrijze lederen band, is een wereldkaart gegrafeerd waarin met rood de 1300 kilometer lange route van de rally is weergegeven.

Prijs: € 1450
Meer informatie: Frederique-constant.com