‘Grey but keen-eyed’: MeisterSinger Singulator en Paleograph

Het meten van seconden en zelfs minuten impliceert gehaastheid, en dat is niet waar het bij de tijdloze momenten van het leven om draait. MeisterSinger construeert daarom horloges met slechts één centrale wijzer; de uurwijzer. De minuten- en scondenwijzer zijn volgens de filosofie van het horlogehuis overbodig omdat je de mooiste momenten van het leven niet kunt versnellen. De tijdwaarneming is als ‘een ongeveertje’ af te lezen is stapjes van 5 minuten. MeisterSinger heeft slechts een paar uitzonderingen op deze filosofie ontworpen. Twee daarvan zijn de Paleograph en de Singulator. De 2016 modellen hebben een fraaie grijze kleur meegekregen en worden geleverd met een klassiek stalen Milanese band. Optioneel zijn lederen banden in bruin of zwart. De Singulator grijs is een gelimiteerde uitgave van 50 stuks.

De MeisterSinger Singulator grijs is een gelimiteerde uitgave van 50 stuks.

De MeisterSinger Singulator grijs is een gelimiteerde uitgave van 50 stuks.

Ook bij de Paleograph en Singulator domineert de urenwijzer. De seconden en minuten spelen een bijrol op 3 en 9 uur (Paleograph) of op 12 en 6 uur (Singulator). De wijzers van ‘de figuranten’ zijn uitgevoerd in rood, terwijl de urenwijzer een hoofdrol heeft in wit. De grijze wijzerplaten hebben een sunburst afwerking.

MeisterSinger Paleograph

De driedelige tijdsweergave in de 43 mm kast van de handgewonden Singulator (ED-SIM107) wordt aangedreven door het op de Unitas 6498-1 gebasseerde kaliber MS.0109. Een transparant kastdeksel geeft zicht op het specifieke uurwerk. Overigens was het exterieur van de Singulator, los van de ‘één-wijzer filosofie’, in 2010 goed voor een Red Dot Award.Paleograph_back

De grijze Paleograph chronograaf (SC107) is ook op het tweede gezicht nog altijd geen standaard chronograaf. Het horloge heeft een centraal geplaatste stop-second, een minutenwijzer op 6 uur en de kleine seconden op 9 uur. MeisterSinger ontwikkelde voor de eerste Paleograph, uitgebracht in 2014, een single push kolomwiel chronograaf die werkt via een enkele pusher, geïntegreerd in de kroon. Dat de chronograaf geen pushers heeft is vooral een sterk staaltje techniek. In uiterlijk geeft het de chronograaf een mooie, klassiek uitstraling.

Prijzen op aanvraag.
Meer informatie: Meistersinger.com