Twee toevoegingen Constant Classics Automatic Heart Beat serie

Onder de motto’s “Betaalbare luxe” en “Leef je passie!” streven de ontwerpers van Frederique Constant continu naar de ontwikkeling van uurwerken met een visueel wow-effect, feilloze betrouwbaarheid én technisch perfectie. Het Zwitserse merk wil daarbij de hun horloges – bestemd voor liefhebbers van authentieke, mechanische horloges – redelijk houden in verhouding tot de uitmuntende kwaliteit.

fc-312mc4s35_classics-heart-beat-automatic

Met deze filosofie in het achterhoofd, introduceerde de Zwitserse horlogefabrikant Frederique Constant twee nieuwe Classics Automatic horloges binnen de Heart Beat serie. Deze serie stamt uit 1994. Frederique Constant wilde graag laten zien dat het automatische mechanische horloges maakt van hoge kwaliteit. En hoe kon dat beter dan via een venster in de wijzerplaat het kloppend hart van het horloge prijs te geven?

De looks van de Heart Beat lijn zijn elegant en tijdloos zonder dat het moderniteit mist. De nieuwe dameshorloge met de 39mm ultra-dunne kast zijn er in twee versies: één in roestvrij staal en een tweede in een geel verguld gepolijst roestvrij stalen behuizing. Als kloppend hart hebben de horloges het automatische uurwerk FC-312. Een deel hiervan is te zien via de opening op 12 uur. Dit is al een opvallende verandering, want de voorgangers hebben deze op 6 uur en op 12 uur een datumweergave, een maanfasevenster of het logo.fc-312mc4s36_classics-heart-beat-automatic-4

Naast de veranderde positie van de eyecatcher naar 12 uur is er nog meer te zien op de zilverkleurige wijzerplaat. Deze is uitbundig gedecoreerd in zonnestraal “guilloche” stijl en “Clous de Paris” patronen, terwijl de zeer fijn bewerkte buitenste cirkel traditionele Romeinse indexen heeft. De opening op 12 uur geldt als dé handtekening van de Heart Beat, maar het tikken van de 28.000 beats per uur is ook te zien als het horloge wordt omgedraaid dankzij een saffieren kastdeksel in het ontwerp.

De horloges worden geleverd met bruine of zwarte kroko band en zijn waterbestendig tot 3 ATM.

Prijzen:
Frederique Constant Classics Automatic Heart Beat Geelgoud FC-312MC4S35 € 1550
Frederique Constant Classics Automatic Heart Beat Staal FC-315M4P6 € 1395

Meer informatie: Frederiqueconstant.com