Volwassen uitstraling voor automatische horloges Swatch Sistem51 Irony

Minder kleurrijk dan een Swatch kan zijn, maar daarom zeker niet minder fraai: De Sistem51 van Swatch gaat voor metaal. Voortbouwend op zijn wortels als ‘het automatische horloge voor iedereen’ is de nieuwe Sistem51 Irony het automatische horloge voor alle mensen die houden van een strak, klassiek ontwerp in combinatie met een moderne Swatch-stijl.

Het verschil tussen de Sistem51 en Sistem51 Irony is … metaal — een heleboel metaal. Voor de Sistem51 Irony zijn zeer hoogwaardige en robuuste metalen gebruikt om Swatch-fans en iedereen die het merk voor het eerst kiest, te laten kennismaken met de geavanceerde visie van Swatch op het design van automatische horloges. De nieuwe Sistem51 Irony past perfect bij de directiekamer, een beurs of een weekendje stappen en is uitgerust met dezelfde enkele centrale schroef, een energiereserve van 90 uur, 17 aangevraagde octrooien en een indrukwekkend gering aantal componenten, namelijk slechts 51 in totaal, zoals alle Sistems51-modellen, maar dan weer wel met een meer ontwikkelde look en feel.Swatch Sistem51 Irony Standard; 2016 Winter; 1609 Sistem51 Irony

Elk Sistems51 Irony-design heeft een kunstzinnig ontwerp dat ‘premium’ uitstraalt zonder het prijskaartje dat daarbij hoort. Dankzij het eerste volledig geautomatiseerde fabricageproces voor mechanische horloges is elk model op een zeer hoog precisie niveau  en volgens Zwitserse kwaliteit vervaardigd.

Behuisd in een roestvrijstalen 316L-kast en met een wijzerplaat die zeer verfijnd is afgewerkt, heeft elk model uit de Sistem51 Irony-collectie een opvallende voorkant. Draai je het horloge echter om, dan zie je waar de echte magie zit. De achterkant van de kast met zijn opengewerkte ontwerp geeft de drager van het horloge een geheim venster op het centrumrad, de automatische rotor, het heen en weer bewegende balanswiel en op de rest van de 51 stijlvol geprinte onderdelen van dit batterijloze uurwerk dat zichzelf opwindt.Swatch Sistem51 Irony Standard Plus; 2016 Winter; 1610 Look Fab

Voor Swatch is de Sistem51 Irony een grote stap richting betaalbare, tijdloze automatische horloges. Met deze serie van zes schitterende modellen gaat Swatch voor wat meer luxe met rubberen in plaats van siliconen horlogebanden, lichtgevende wijzers in plaats van print, mooie horlogebanden van gevoerd leer en metaal. Een heleboel metaal.

Swatch Sistem51 Irony Standard Plus; 2016 Winter; 1609 Sistem51 Irony

De uitstraling is absoluut volwassen zonder overdreven chic te zijn, terwijl de moderne opengewerkte look teruggrijpt op de creatieve designs waar Swatch om bekend staat. Voor Swatch is Sistem51 Irony helemaal ‘Swatch’, al mag het nu best wat luxer zijn.

Prijzen vanaf € 175
Alle modellen en meer info: Swatch.com