Het Zwitsers-Nederlandse horlogemerk Frédérique Constant ? in 1988 opgericht door het Nederlandse echtpaar Peter en Aletta Stas ? begon in 2001 met de ontwikkeling van een eigen, in huis ontworpen en gemaakt uurwerk, waarmee het zich een Manufacture mocht noemen. Dit jaar lanceert Frédérique Constant een nieuw horloge met manufactuur uurwerk: de Classics Manufacture.

Het eerste manufactuur uurwerk van Frédérique Constant (de FC-910) werd in 2001 gebruikt in de Heart Beat Manufacture. Het uurwerk was in samenwerking met de École d?Horlogerie de Genève en de Horloge Vakschool in Schoonhoven ontwikkeld. Sindsdien kwam het horlogemerk met een eigen tourbillon, en lanceerde het in 2009 een nieuw basiskaliber (de FC-700) dat met een dusdanige kostenefficiëntie kon worden gemaakt, dat het het eerste Zwitserse horloge met manufactuur uurwerk voor onder de ? 2.000,- werd (lees: Horloge.info).


klik aan voor een grote afbeelding van het manufactuur uurwerk FC-710


Met de FC-700 als basis, lanceert Frédérique Constant nu de Classics Manufacture, met het FC-710 uurwerk met automatische opwinding. Het fraaie klassieke horloge geeft de tijd aan via drie wijzers en heeft op ?6 uur? een datumaanduiding. In de stalen, 42 millimeter brede variant kost het horloge slechts ? 1.750,- wat voor een horloge met eigen, in huis ontwikkeld en gemaakt uurwerk een buitengewone prestatie is.


klik aan voor een grote afbeelding van de Frédérique Constant Classics Manufacture


De Frédérique Constant Classics Manufacture heeft een zichtbodem om het bijzondere uurwerk te kunnen bewonderen en is tot 5 ATM waterdicht. Het is ook verkrijgbaar met een rosé gouden kast. Bezoek Frederique-Constant.com voor meer informatie en verkooppunten en kijk op Horloge.info/Frédérique-Constant voor meer nieuws.