Nomos Glashütte heeft voor het tweede jaar op rij de iF product design award voor een van haar horloges gewonnen. Voor 2012 ging het horlogemerk met de prestigieuze designprijs aan de haal voor het model Zürich en voor 2013 is het de Tangomat GMT Plus die de titel ?Symbol of the Modern Age? mag dragen.

De Nomos Glashütte Tangomat GMT Plus werd door een 49 koppige internationale jury uit ruim 3.000 ingezonden producten gekozen. De speciale eigenschappen van het horloge, dat gebaseerd is op de klassieke Tangente, zijn een tweede tijdzone en een nieuwe wijzerplaat. Bij het opmaken van dit buitengewone horloge hebben de ontwerpers zich zowel gefocust op de buitengewone helderheid en goede afleesbaarheid van de wijzerplaat, als op het gebruiksgemak van de functies. Het 40 millimeter brede horloge beschikt daarnaast over het manufactuur kaliber Xi uurwerk, dat bijzonder nauwkeurig is.


Nomos Glashütte Tangomat GMT Plus


De nieuwe iF design award is alweer de 47ste onderscheiding voor het Duitse merk, sinds de heroprichting in 2000. De uitreikingsceremonie zal in februari 2013 in München plaatsvinden. De Nomos Glashütte Tangomat GMT Plus kost ? 3.080,-. Zie Horloge.info/Nomos-Glashütte en Nomos-Glashuette.com voor meer nieuws en informatie.