Frédérique Constant introduceert de Manufacture Perpetual Calendar

Er is twee jaar aan onderzoek aan vooraf gegaan voor de jongste telg binnen de familie zijn vorm kon krijgen. Het resultaat is een eeuwig durende kalender ontstaan uit een mix van hightech innovatie en traditionele Zwitserse horloge vakmanschap.

Frederique_Constant_2016_Perpetual_Calendar_Manufacture_FC-775V4S4_2

Na de introductie van de eerste Frédérique Constant Smartwatch, aangedreven door MotionX® keert het huis dit jaar terug naar een innovatie op het gebied van het mechanische horloge in de vorm van een in-house Manufacture Perpetual Calendar. Het horloge is ontworpen volgens de klassieke uurwerk beginselen, aangevuld met technieken uit de 21e eeuw. De FrédériqueConstant Manufacture Perpetual Calendar is een innovatief horloge en gelijktijdig een van de meest eenvoudige eeuwigdurende kalender horloges ooit gemaakt. Met behulp van verschillende pushers stel je gemakkelijk de dag, datum en maanfase in, waarbij je met de kroon de uren en minuten instelt. Eenmaal ingesteld, compenseert het horloge automatisch de datum voor verschillende maandlengtes en de schrikkelmaanden gedurende de komende eeuw. De combinatie van eenvoud en vernuft maakt het horloge tot een stuk met ‘classic potentieel’ volgens de haute Horlogerie, precies zoals Frédérique Constant haar horloges graag maakt.Frederique_Constant_2016_Perpetual_Calendar_Manufacture_FC-775V4S4_FC-775N4S4_DUO

uurwerk van de SLIMLINE PERPETUAL CALENDARHet nieuwe in-house FC-775 automatische kaliber houdt zowel de wijzers als het mechanisme van de eeuwigdurende kalender draaiende. Met een insert pusher op 5 uur is de maanfase te bedienen en op 10 uur vinden we een insert pusher waarmee dag en datum ingesteld kunnen worden. Het horloge is verkrijgbaar in een roségouden of stalen uitvoering met 42 mm kast. De wijzerplaat is uitgevoerd in zilver of diepblauw en heeft elegant slanke opgelegde Romeinse indexen. De horloges hebben een bruine of zwarte alligator band en worden geleverd in een luxe houten geschenkverpakking.

Prijs vanaf  € 7995
Meer informatie : Frederique-constant.com