Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire engine voor om de pols

Het Zwitserse horlogehuis Parmigiani Fleurier heeft de spectaculaire Bugatti Super Sport lijn uitgebreid met een nieuw, prestigieus model: het horloge Bugatti Super Sport Sapphire. Met een uurwerk volledig gemaakt van roségoud en een saffierglazen kast, laat de Bugatti Super Sport Sapphire voor de eerste keer het gehele mechanisme zien.
Parmigiani_Bugatti_side

Het horloge vertegenwoordigd een nieuwe generatie van de Bugatti tijdwaarnemers. Het design van de Bugatti Super Sport Sapphire staat symbool als motor-blok voor op de pols, wat tot uitdrukking komt dankzij de perfect concentrische vorm. Deze coaxiale constructie splitst de functionele gedeelten van het uurwerk  in afzonderlijke compartimenten, die in wisselwerking met elkaar werken, net als  zoals de motor van een auto dat doet.

Dit spectaculaire stuk haute horlogerie valt binnen de trotse traditie van de PF-Bugatti familie, uurwerken met een uitzonderlijke mechanismen.Parmigiani_Bugatti_profilParmigiani Fleurier presenteerde in 2010 een eerste Bugatti Super Sport horloge. Toen diende het aerodynamische design van de Bugatti Veyron als inspiratie. Het complexe uurwerk binnen deze serie is diagonaal in de kast geplaatst, net als bij een motor van de auto. Hierdoor kan tijdens het rijden de tijd worden afgelezen zonder de hand van het stuur te halen. Het horloge heeft naast minuten en uren weergave een power reserve indicatie.

Parmigiani_Bugatti_side

De 2016 Bugatti Super Sport Sapphire is uitgerust met het PF374 kaliber dat geheel in eigen huis is ontwikkeld en vervaardigd. Het uurwerk heeft een gangreserve van tien dagen. Ook de schuin geplaatste wijzerplaat is uitgevoerd in roségoud, net als de 11 mm kroon. De stijlvolle alligator band is van Hermès.

De prijs van het horloge is op aanvraag.
Meer informatie: Parmigiani.ch