Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

Een mix van Zwitserse mechanica met een Deense hypercar

Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

Tijdens de Geneva International Motor Show 2019 die nog duurt tot 17 maart, onthulde Rebellion een nieuw horloge. Rare plek? Niet als je Rebellion heet en ook in de autosport actief bent. Ook niet als het horloge de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition betreft.

Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

De Rebellion Predator 2.0 GMT Zenvo van 2017

Rebellion Racing is actief in langeafstandsraces met hun eigen bolides in races als de 24 uur van Le Mans. Bij de afdeling horlogemaken van Rebellion gaat het er wat stiller aan toe. Maar ook hier werken petrolheads en dus krijgt de Predator 2.0 GMT Zenvo uit 2017 nu een opvolger in de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition. Beide horloges dragen de naam van de Deense hypercar-producent Zenvo, de bouwer van de TS1 en de nieuwe TSR.

Een heel heet filmpje

Om een goed indruk te krijgen van de zeer extreme en exotische Zenvo TS1 beginnen we met een filmpje. Een explosief Top Gear-filmpje, dus het staat bol van de nuttige informatie en ook humor is van de partij.

De Zenvo TS1 is een vuurspuwend monster in een gelimiteerde oplage en dat geldt nog meer voor de nieuwste Zenvo, de TSR-S. Deze TSR-S heeft onder de carbon motorkap een 5,8 liter V8 met twee compressors en is goed voor maximaal 1.177 PK. Ja, 1177 PK, dat staat er echt. De TSR-S zoekt de grenzen op, dat is wel duidelijk. Op een zeer originele manier bovendien want om al dat vermogen aan de grond te houden is een achterspoiler gemonteerd die extreem en dynamisch meebeweegt in de bochten. Een extreme auto vraagt om een extreem horloge en dat is de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition dan ook. Minder luidruchtig, dat wel.

Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

De nieuwste Zenvo heet TSR-S en heeft een dynamisch meebewegende achterspoiler en meer dan 1100PK

1.400 uur gangreserve!

De Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition heeft heel veel verwijzingen naar de wereld van extreme automobielen. Een uurwerk in de vorm van een V8 motorblok bijvoorbeeld met een tandwieltrein die doet denken aan een versnellingsbak. De gangreserve van de T2m bedraagt  maar liefst 1.400 uur en dat staat gelijk aan 2 maanden. Dat is een wereldrecord en net zo extreem als de bijna 1.200 PK van de Zenvo. De tijd valt af te lezen op uren en minuten cilinders die zijn uitgevoerd in blauw geanodiseerd aluminium.

Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

Het uurwerk in de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition oogt als een motorblok

Niet als TAG Heuer en Aston Martin

Van de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition worden slechts 10 exemplaren gebouwd. Helaas hebben Rebellion en Zenvo niet zoals TAG Heuer en Aston Martin bedacht dat elke koper van de auto een bijpassend horloge ‘cadeau’ krijgt. Wie de prijs wil weten van de Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition moet bellen of mailen naar Rebellion Timepieces.

Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

De zeer krachtige Rebellion T2m Zenvo Automotive limited edition

Voor meer informatie over het horloge: www.rebellion-timepieces.com over de auto: www.zenvoautomotive.com en over de autoshow in Genève: www.gims.swiss