Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

in een roségouden kast met daarin kaliber 978G

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

Jaeger-LeCoultre is meer dan Reverso’s, het huis is een uurwerkspecialist zonder weerga. Dat komt vooral fraai tot uiting in de Master-collectie. Zo Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon in een 40 mm in een roségouden kast met daarin het zeer platte tourbillon manufactuurkaliber 978G.

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

Uiterst klassiek en daardoor uiterst tijdloos; de 40 mm Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon

De Master Ultra Thin-creaties van Jaeger-LeCoultre definiëren het horlogehuis uit Le Sentier in de Vallée de Joux. De verschillende modellen in de collectie, zoals onder andere de recentelijk geïntroduceerde Master Ultra Thin Moon Enamel zijn bescheiden qua formaat, hoogstaand op het gebied van uurwerktechniek en subliem afgewerkt volgens traditionele normen en waarden. Horloges in deze collectie staan voor classicisme in beweging. En niets verbeeldt beweging beter dan een wervelende tourbillon.

Precisie en een opgeruimd uiterlijk

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon voorzien van verfijnd manufactuurkaliber 978G, nu in een roségouden kast met een eierschaal witte wijzerplaat. En in die wijzerplaat is een kijkvenster op 6 uur geplaatst zodat de titanium tourbiloonkooi goed zichtbaar is. Het automatische uurwerk is tot in de puntjes afgewerkt. Zo heeft de platine die door het saffieren achterdeksel is te zien, een fraai en dynamisch ogend zonnestraalmotief gekregen. Het manufactuur-uurwerk trouwens heeft een gangreserve van 45 uur; niet overweldigend veel, niet te weinig, precies volgens klassieke waarden.

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

De eierschaalwitte wijzerplaat van de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon is uiterst subtiel

Het zeer precieze, zwaartekracht trotserende tourbillon-echappement zorgt ervoor dat de krachtig gevormde Dauphine-wijzers de tijd uiterst nauwkeurig aangeven. Ruim bemeten, opgelegde indexen met een geslepen silhouet zorgen voor een uiterst eenvoudige afleesbaarheid en houden de wijzerplaat keurig opgeruimd.

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon met een Rembrandt-achtig uiterlijk

De 40 mm x 10,77 millimeter roségouden kast is bijna sober te noemen. Klinkt vreemd aangezien we het hier over een stralend, kleurrijk edelmetaal hebben, maar dat komt door de aanwezigheid van de eierschaal witte wijzerplaat die, samen met de bruine alligator lederen band, de Master Ultra Thin Tourbillon een bijna Rembrandt-achtige voorkomen geeft. Het is de kleurencombinatie van bruintinten, witgradaties en schaduwen die doen denken aan het kleurenpallet in bijvoorbeeld “De Nachtwacht”. Ver gezocht? Misschien, Rembrandt van Rijn leefde van 1606 tot 1669 en Jaeger-LeCoultre produceerde pas in 1907 hun eerste ultra dunne horloge, maar toch, qua kleuren klopt het.

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

De 40 mm Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon met het zichtbare kaliber 978G

 

Jaeger-LeCoultre onthult de Master Ultra Thin Tourbillon

De kast van de Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon is slechts 10,77 mm dik

De prijs van de nieuwe roségouden Master Ultra Thin Tourbillon weten ze bij de Jaeger-LeCoultre Boutique in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat 102. Bellen kan naar 020 – 210 59 50 kan natuurlijk ook.

 

Voor meer informatie: www.jaeger-lecoultre.com