Omega Globemaster Chronometer Annual Calendar

Tijdens Baselworld 2015 was de Omega Globemaster een van de tophorloges die het merk tentoonstelde. Dit jaar is het horloge met de prachtige ‘Pie Pan’-wijzerplaat terug in de vorm van de  Omega Globemaster Chronometer Annual Calendar. De facetten van de ‘Pie Pan’ zijn inmiddels uitgegroeid tot een functioneel onderdeel van het nieuwe model, omdat ze deel uitmaken van de jaarlijkse kalendermaandfunctie. Elke maand heeft op zeer vrije wijze een positie gekregen tussen de geblauwde indexmarkeringen. De maanden worden aangegeven door een blauw gelakte wijzer.

De Globemaster Annual Calendar begint zijn evolutie met een nieuwe kastdoorsnede van 41 mm (de eerste Globemaster had een kastdoorsnede van 39 mm). De kast is gemaakt van edelstaal en de gepolijste, getande lunette is net als bij het horloge van vorig jaar gemaakt van krasbestendig wolfraamcarbide. De gepolijste uur- en minutenwijzers zijn geblauwd en gefacetteerd. Net als de indexmarkeringen zijn de wijzers voorzien van Super-Luminova. De gepolijste centrale secondewijzer, het Omega logo, de Constellation-ster en de tekst op de wijzerplaat vormen andere blauwe accenten. De blauwe leren band met edelstalen vouwgesp maakt het plaatje af.Omega GLOBEMASTER MASTER CHRONOMETER ANNUAL CALENDAR

De Globemaster is een echte telg uit de Omega-familie. Het ontwerp is geïnspireerd op de vroege Constellation-modellen. Twee typische design kenmerken die de Globemaster zo kenmerkend maken zijn de taartvormige wijzerplaat en de fluted lunette, die ook op andere beroemde Constellation-horloges werd gebruikt. Wat de vorige Globemaster uniek maakte, was het feit dat het de allereerste Master Chronometer ter wereld was. Maar ook dit nieuwe model geeft blijk van een innovatief karakter. Deze keer is het horloge voorzien van de nieuwe Omega Co-Axial Master Chronometer kaliber 8922. Het Master Chronometer-certificaat dat bij het horloge wordt geleverd, bewijst dat het horloge de acht zware tests, ontworpen door het Zwitsers Federaal Metrologisch Instituut (METAS), met goed gevolg heeft doorstaan. Op de achterkant van de Globemaster staat een medaillon met een afbeelding van een observatorium afgedrukt. De afbeelding staat voor de nauwkeurigheidsprijzen die in vroegere dagen aan horlogemakers werden toegekend tijdens de beroemde observatoriumbeproeving voor chronometers.Omega GLOBEMASTER MASTER CHRONOMETER ANNUAL CALENDARDe Globemaster is het eerste horloge dat volgens  het nieuwe METAS proces is beproefd en goedgekeurd. Daarbij worden niet alleen de prestaties onder dagelijkse gebruiksomstandigheden gemeten maar wordt ook vastgesteld of het uurwerk correct blijft lopen bij blootstelling aan sterke magnetische velden van 15.000 gauss. Elke horlogefabrikant kan zijn horloges indienen om volgens de METAS-criteria te worden getest en het label Master Chronometer te mogen dragen. Dit keurmerk zegt iets over de kwaliteit van het mechanische uurwerk maar ook over het horloge zelf. Voordat het horloge wordt blootgesteld aan het magnetisch veld en de prestaties worden gemeten volgens de door METAS goedgekeurde criteria, moet het uurwerk al COSC gecertificeerd zijn.

Prijs: € 7900
Meer informatie: Omegawatches.com