Preview: Seiko Prospex Radio Sync Solar World Time Chronograaf

Het nieuwe pilotenhorloge Prospex Radio Sync Solar World Time Chronograaf van Seiko garandeert een precisie van 1 seconde afwijking per 100.000 jaar. Daarnaast kan het, waar ook op aarde, op zee of in de lucht, rekenen op de betrouwbaarheid van een Solar aangedreven kaliber zonder dat er ooit een nieuwe batterij nodig is.

De twee nieuwe modellen in deze collectie draaien op een nieuw, krachtig Radio Wave kaliber. Een kaliber dat in staat is om tijdsignalen te ontvangen vanuit een veel breder geografisch gebied dan tot nu toe. Hiermee kan in Europa, China, de VS en Japan een sterk verbeterde dekking garandeert worden. Als de omstandigheden het toelaten, wordt de tijd tot drie keer per dag automatisch gesynchroniseerd met de atoomklokken in Japan, VS, China en Duitsland. Uiteraard is synchroniseren ook handmatig mogelijk. Eén simpele druk op de knop volstaat.

Náást Radio Wave technologie bieden deze nieuwste Prospex-creaties de kenmerkende hoogwaardige Prospex specificaties. Maar dan geoptimaliseerd voor privé – en professionele piloten over de hele wereld. Het 8B92 kaliber is uitgerust met World Time en Chronograaf functies. Dit kaliber geeft feilloos 25 tijdzones weer. En de roterende rekenliniaal op de bezel maakt het gemakkelijk onderweg berekenen en converteren van essentiële vluchtgegevens mogelijk: afstand, brandstofvoorraad, gewicht en snelheid.

Seiko-Prospex-Radio-Sync-Solar-World-Time-Chronograph-SSG005-b

Bij het design van het horloge is rekening gehouden met de professionele behoeften van piloten. De grip op de bezel is dan ook voortreffelijk. Veiligheid is een belangrijk issue in de luchtvaart. Ook daar is rekening mee gehouden bij het ontwerp van de Prospex Radio Sync Solar World Time Chronograaf. De raakvlakken van de knoppen aan de 3-uurs (bediening stopwatch) en 9-uurs kant (world time en radio sync functies) zijn voelbaar verschillend. Zodat de kansen op het indrukken van de verkeerde knop worden geminimaliseerd. Onder alle omstandigheden is de afleesbaarheid van het horloge optimaal. Wijzers en index zijn afgewerkt met Lumibrite; en het hardlex glas is afgewerkt met een effectieve anti-reflectie coating. De horloges zijn met een kast van 47,8mm (dikte 14,5 mm) indrukwekkend, maar blijven comfortabel draagbaar.

De twee nieuwe Prospex Radio Sync Solar World Time Chronografen zijn vanaf augustus 2016 verkrijgbaar.

Prijs SSG001 (stalen band) : € 699
Prijs SSG005 (lederen band) : € 640
Meer informatie: Seiko.nl