Uniek horloge: Maître Cabinotier Retrograde Armillary tourbillon van Vacheron

Vacheron Constantin heeft een eerste spin-off vervaardigd van de 57260, waarvan het huis claimt dat het het meest gecompliceerde horloge is ooit gemaakt. Het horloge draagt de naam Maître Cabinotier Retrograde Armillary tourbillon en het betreft een éénmalig, uniek stuk. De prijs van het ‘one of a kind’ meesterwerk wordt niet voor publicatie vrijgegeven, maar Vacheron Constantin wil wel onthullen dat de ontwikkeling van de 57260 destijds 8 jaar in beslag heeft genomen en dat een ontwikkelingsproces gemiddeld 1 miljoen Zwitserse frank per jaar kost.

De tourbillon heeft een transparante wijzerplaat in een 45,7 mm witgouden kast waardoor de werking van het prachtige, gecompliceerde uurwerk goed is te zien.

91990-000G-9882 Montre pièce unique calibre 1990

De Maître Cabinotier Retrograde Armillary tourbillon is uitgerust met een nieuw echappement, ontwikkeld en gemaakt door Vacheron Constantin, uitgevoerd in silicium met een diamant pallet voor slijtvastheid en een lange levensduur. Verder is gewerkt met zoveel mogelijk lichte high-tech materialen. De tourbillon doet zijn werk als een voortdurend draaiende bol op twee assen onder een saffierglazen koepel op 9 uur.

Een ander kenmerk dat het horloge tot uniek exemplaar maakt, los van het feit dat er maar één gemaakt is, is de toepassing van de moderne architectuur en afwerking van het uurwerk. Het kaliber 1990, goed te zien dankzij de transparante wijzerplaat, is bedekt met een NAC-behandeling in een antraciet kleur, waardoor een gepolijst spiegel-effect is ontstaan. Aan de linker zijkant van de wijzerplaat zijn dankzij een venster in de zongeslepen ring, als een prachtig cadeautje, de scherp gesneden bruggen van de tourbillon te zien.91990-000G-9882 Montre pièce unique calibre 1990

Aan de rechterkant op de wijzerplaat vormen de retrograde minuten en uren wijzers een halve cirkel over witgouden indexen. Symmetrisch in de tourbillon is een zilveren rand geplaatst die dienst doet als secondewijzer. Onder de tourbillon is het De Poinçon de Genève keurmerk gegraveerd op wijzerplaat,  –  boven de inscriptie ‘Armillair Tourbillon’- , een keurmerk dat wordt verleent aan uurwerken van uitsluitend de hoogste kwaliteit.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Vacheron-constantin.com