Limited edition: A. Lange & Söhne Richard Lange Jumping Seconds

In een oplage van 100 stuks komt A. Lange & Söhne met een platina 39,9 mm Jumping Seconds binnen de Richard Lange serie. Het horloge herinterpreteert de bestaande eisen die het huis al stelde aan precisie en een uitstekende leesbaarheid, en komt met een intelligente combinatie van twee mechanismen die elkaar functioneel aanvullen: Het combineert een weergave van seconden in strikte intervallen van één seconde met een aantal andere handige functies. Dankzij het Zero-rest mechanisme kan het horloge snel en makkelijk worden gesynchroniseerd. Wanneer de kroon wordt uitgetrokken, springt de secondewijzer naar de nulstand.

De Jumping Seconds  is een nieuwe aanvulling op de in 2006 door  A. Lange & Söhne in geïntroduceerde Richard Lange familie. De serie brengt prachtige horloges voort voorzien van ‘old school’ afgeleide oplossingen voor horloges met precisie tijdswaarneming.

Lange & Söhne Richard Lange Jumping Seconds

De geschiedenis van Jumping Seconds zelf gaat terug tot 1776 toen Jean-Moise Pouzait een beweging met een aparte tandwieloverbrenging bedacht voor het stoppen en het starten van een secondewijzer, los van de uren en minuten. De centrale secondewijzer kon met de hand worden gestopt door middel van een hefboom. Het jumping seconden mechanisme behoort dan ook tot een van de klassieke complicaties in precisie-uurwerken.

Richard-Lange-Jumping-Seconds-2

Het Richard Lange Jumping Seconds horloge  onderscheidt zich van andere jumping seconds door de toevoeging van een remontoir d’égalité op het vierde wiel. Dit mechanisme levert een constante kracht dankzij een tweede spiraalveer, geplaatst op één van de tandwiel, meestal het vierde. Een andere mooie functionaliteit is het reset-to-zero mechanisme voor de secondewijzer. Dit mechanisme doet twee dingen: het stopt de balans, en zorgt ervoor dat de secondewijzer direct terugspring naar nul. Dit laatste dankzij een verticale koppeling op het vierde wil. Door het  uittrekken van de kroon opent de koppeling zich en wordt tegelijkertijd wordt een hamer-and-hart- mechanisme in werking gesteld voor een reset-to-zero.LANGE-RICHARD-LANGE-SPRINGENDE-SEKUNDE-252-025-backHet horloge heeft een gangreserve van  42 uur. Van de drie snijdende cirkels geeft de grote cirkel op 12 uur de kleinste van de drie tijdseenheden – uren,  minuten, seconden- aan. De kleinere uren en minuten cirkels zijn links en rechts op de onderste helft van het horloge aangebracht. Een driehoekige uitsnede op de prachtige wijzerplaat geeft in rood de gangreserve aan zodat de eigenaar er op tijd aan herinnert wordt het horloge op te draaien.

Prijs € 78000
Meer informatie: Alange-soehne.com