Bell & Ross

Bell & Ross BR01-92In het begin van de jaren 90 werkte een team ontwerpers en specialisten in meetinstrumenten voor de luchtvaart samen aan eenzelfde project: het voortzetten van de grote Zwitserse horlogetraditie met aandacht voor de eisen van mensen die beroepsmatig in extreme situaties terechtkomen.

Op zoek gaan naar uitersten
Er ijn van die beroepen waarin je wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, plotselinge versnellingen of extreme drukwaarden. Deze extreme situaties werden bestudeerd door Bell & Ross, samen met de personen die er mee worden geconfronteerd: piloten, duikers, astronauten, mijnenvegers. Stuk voor stuk mensen met beroepen waarvoor een horloge niet alleen een instrument is dat ten dienste staat van hun opdracht, maar waarop ze elk moment blindelings moeten kunnen vertrouwen.

Opdat een horloge perfect beantwoord aan de verwachtingen van wie het gebruikt, heeft Bell & Ross mensen bijeengebracht met een complementaire kennis van zaken. Bell & Ross Diver 300 WhiteRondom eenzelfde doelstelling ? een horloge voor professioneel gebruik creëren ? brachten meester-horlogemakers, ingenieurs, ontwerpers en beroepsgebruikers hun knowhow en ervaringen samen met als enige motto dat het essentiële nooit plaats laat voor het overbodige.

De 4 ontwerpprincipes
De horloges van Bell & Roos werden ontworpen voor professionals die uiterste betrouwbare instrumenten vereisen, en beantwoorden aan vier basisprincipes. Elk detail heeft zijn eigen betekenis en functie.

1. Leesbaarheid
De horloges van Bell & Ross maken gebruik van de visuele principes van de tellers van het dashboard van een vliegtuig.

2. Functionaliteit
De horloges van Bell & Ross zijn uitgerust met speciale functies, ontwikkeld voor specifiek professioneel gebruik.

3. Precisie
Het uurwerken van de horloges van Bell & Ross werd ontwikkeld, gefabriceerd en gemonteerd in Zwitserland, en heeft een hoge precisieafstelling. Een technische nauwkeurigheid die tot uitdrukking komt in de zuivere lijnen, perfecte verhoudingen en tijdloze elegantie.

Bell & Ross Vintage BR 1264. Waterdichtheid
Net als het model Hydro-Challenger waarvoor Bell & Ross een wereldrecord waterdichtheid kreeg (Guiness Book), garanderen de horloges van Bell & Ross een optimale waterdichtheid van 100 tot 11.100 meter.

Sinds 1996 heeft Bell & Ross een eigen productie-eenheid in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Hier worden de horloges afgestemd, gemonteerd en afgewerkt door meester-horlogemakers. Heel hun kunde komt tot uiting in de precisie van de metingen, de struikte controles en aandacht voor elke fase van het werk, ongeacht de mechanische complexiteit van het horloge.


http://www.bellross.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Bell & Ross

De oranje GMT-wijzer van de BR V2-93 GMT 24H

Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H

De horloges van Bell & Ross zijn vanaf het eerste begin geïnspireerd door het ontwerp en de techniek van vliegtuiginstrumenten. Dat geldt ook voor de nieuwe Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H. Het horloge …


Lees meer


Bell & Ross BR03-92 Nightlum

Bell & Ross licht op

Het cockpitinstrument uit het dashboard getrokken en om de pols gegespt; dát is Bell & Ross. Het merk met Franse roots maakte een grootse impact met de BR01 – het grote vierkante vliegtuiginstrument – en …


Lees meer