Baselworld 2017: Sportieve Bell & Ross BR03-94 RS17

De autosport en de wereld van mechanische horloges zijn een onlosmakelijk duo. Het Onlangs toonde het Renault Sport Formula One Team hun nieuwe R.S.17 racewagen, en Bell 7 Ross, onder andere bekend om haar innovatieve vierkante horloges, was daar nauw bij betrokken.

Sinds zijn debuut in 1994 heeft Bell & Ross zich door de jaren heen geprofileerd als een merk met nauwe banden met piloten uit de luchtvaart. In de permanente zoektocht naar nieuwe creatieve wegen zette B&R in februari 2016 haar eerste stappen in de exclusieve wereld van Formule. Het merk werd de officiële partner van het Renault Sport Formula One Team. Om de blijvende samenwerking met het Renault Sport Formula One Team te vieren, creëerde Bell & Ross als horlogepartner de nieuwe BR03-94 RS17. Het horloge maakt deel uit van een collectie van drie die dit jaar op BaselWorld gelanceerd wordt.BELLROSS_BR03-94-RS17-LAUNCH_15

De Bell & Ross BR03-94 RS17 heeft een 42 mm kast in keramiek en een sportieve wijzerplaat gemaakt uit koolstofvezel. Het materiaal is licht en veerkrachtig en doet denken aan het stuur van de Renault Sport Formula One Car (of R.S.17) wagen. De chronograaf functies zijn aangegeven in geel geanodiseerd aluminium – de iconische kleur gebruikt door Renault sinds ze bij de Formule 1 zitten.

(L to R): Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team with Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team and Sergey Sirotkin (RUS) Renault Sport F1 Team Third Driver. Renault Sport Formula One Team RS17 Launch, Royal Horticultural Society Headquarters, London, England. Tuesday 21st February 2017.

(VLNR): Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team, Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team en Sergey Sirotkin (RUS) Renault Sport F1 Team Third Driver.

BELLROSS_BR03-94-RS17-LAUNCH_16

Wat direct in het oog springt is het kleurrijke uiterlijk van deze nieuwe Bell & Ross. Het horloge dat in een gelimiteerde oplage van 500 stuks wordt uitgebracht heeft herkenbaar de kleuren van het Het Renault Sport Formula One Team, zoals ‘racewagen geel’ voor de tachymeterschaal, de centrale secondewijzer, de 30-minuten timer op 9 uur en de bovenste pusher.  Andere functies van de chronograaf zijn de kleine seconden op 3 uur en een bescheiden datumvenster op 4.30 uur. Het horloge heeft een automatisch uurwerk, kaliber BR-CAL.301. de waterbestendigheid gaat tot 100 meter en het horloge is wordt geleverd met een rubberen band met zwarte PVD gecoate pin gesp.

De prijs wordt tijdens Baselworld bekendgemaakt.

Meer informatie: Bellross.com