Limited edition: A Lange & Söhne Lange 31, witgouden luxe horloge vol power

Al bijna een decennium is de  A. Lange & Söhne Lange 31 het eerste en nog altijd enige mechanische horloge met een gangreserve van 31 dagen. Tijdens SIHH 2017 presenteerde A. Lange & Söhne een nieuw model van de Lange 31, uitgevoerd in witgoud met zilveren, in grijs uitgevoerde  wijzerplaat. Op het eerste gezicht geeft het stijlvolle horloge met de witgouden kast, uitgevoerd in de – toch wel- imposante 45,9 mm kast weinig prijs over de power die onder de grijze wijzerplaat verscholen ligt. De kleine, in wit uitgevoerde 31 geplaatst bij de indicator die de resterende gangreserve aangeeft is een bescheiden indicatie dat het uurwerk een maand doorloopt zonder dat het wordt opgewonden. Een bescheiden plaats in de collectie neemt het horloge niet in, het staaltje power is het een na duurste horloge dat A. Lange & Söhne dit jaar uitgeeft.Lange & Söhne Lange 31

Het handgewonden uurwerk, kaliber L034.1 dankt de impostante gangreserve aan twee verticaal gestapelde vaten met een diameter van 25mm. De drijfveren hebben een lengte van maar liefst 185 cm. Ter vergelijking: dit is ongeveer tien maar zoveel als in een regulier uurwerk. Het verlengen van de drijfveer heeft doorgaans krachtverlies tot gevolg wat uiteraard voor een uitdaging zorgt voor horlogemakers.  A. Lange & Söhne heeft deze uitdaging verslagen met een gepatenteerd constante-kracht echappement waardoor de energie gelijkmatig wordt afgegeven. Het resultaat is een superieure precisie van de eerste tot en met de eenendertigste dag. Er zijn niet minder dan 406 onderdelen voor nodig om tot deze unieke high-end performance te komen.

Lange 31 kaliber L034.1 Lange 31

Het uitermate luxe horloge met unieke performance kent een gelimiteerde oplage van100 stuks en wordt geleverd met een bruine alligator band.

Prijs: € 141.000
Meer informatie: Alange-soehne.com

https://www.alange-soehne.com/en/timepieces/saxonia/#lange-31/introduction/130-039