Vierkant achter eenvoud: Twee nieuwe Bell & Ross Instruments horloges

Het iconisch vierkante Bell & Ross horloge met grafische lijnen werd in 2005 op de markt gebracht. Het merk gaat dit jaar een stap verder met het uitbrengen van de BR03-92 Horograaf en het BR03-92 Horolum. De twee vallen binnen de Instruments collectie.

De nieuwe BR03-92 Horograaf en BR03-92 Horolum hebben typische Bell & Ross kasten, elk met een diameter van 42 mm, en ontworpen vanuit ‘de cirkel binnen een vierkant’ waarbij eenvoud siert. De horloges zijn ontworpen volgens de principes van industriële esthetiek, dat wil zeggen, in eenvoudige lijnen. Het zorgt voor een heel eigen karakter dat ook wat doet denken aan de instrumenten uit de luchtvaart.  Zo heeft de BR03-92 Horograaf trekken die doen denken aan de klokken in luchthavens. Net zoals die klokken heeft dit model een eenvoudige en overzichtelijke scherm en een grafische wijzerplaat met duidelijke cijfers. Wat het BR03-92 Horolum betreft, reproduceert dit de codes van verlichting op de landingsbaan. En dan de naam; deze is samengesteld uit ‘Horo’, uit het Latijnse ‘Hora’ (uur), gevolgd door ‘Grafiek’ (grafische mogelijkheden) of ‘Lum’, uit het Latijnse ‘Lumen’ (licht).

Bell & Ross Horograph

Bell & Ross Horograph

G57-02-BR03-Horolum-Tarmac-bg

De kast van de Bell & Ross BR 03-92 Horograph is het gemaakt uit micro-gestraald staal en kreeg een matte afwerking. Dit werd bereikt door onder hogedruk kleine glazen kraaltjes op het oppervlak van het metaal af te vuren. Dit maakt het oppervlak ruw en geeft het de anti-reflecterende kleur grijs. De wijzerplaat is eenvoudig gehouden. De wijzers en indexen staan in wisselwerking met het zwart/witte contrast, dat garant staat voor optimale leesbaarheid.BR03-Horograph-Face.png (1)

De BR 03-92 Horolum gaat verder in goede afleesbaarheid dankzij Superluminova®.  De groene kleur, die gebruikt wordt om landingsbanen op een vliegveld op te lichten, is ook gebruikt op de wijzerplaat van dit horloge. De kast is van micro-gestraald staal en de wijzerplaat bestaat uit micro-gestraald koper- rodium. De wijzerplaat wordt gevormd door twee metalen platen waaruit de indexen zijn weggesneden. De horloges zijn waterdicht tot 100 meter en worden geleverd met een zwart rubberen of stoffen band met gesp.

BR03-Horograph: €2.700
BR03-Holorum: €2.990

Meer informatie: Bellross.com