TAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium

 

TAG Heuer heeft een van zijn bestsellers een update gegeven. Om het tien-jarig bestaan van het horloge te vieren kreeg de Chronograph Carrera Calibre 16 een facelift. Het nieuwe model, uitgevoerd in zwart en beige is dankzij het gebruik van titanium een lichtgewicht.

Het sportieve 43 mm horloge werd in 2007 gelanceerd en staat te boek als een van meest populaire TAG Heuer modellen. De tot 100 meter waterdichte 2017 versie heeft een kast van Grade 2-micro gestraald zwart PVD titanium, omlijst met een  zwart keramische bezel en beige tachymeter-schaal. Maar er bleven ook verschillende details overeind die doen denken aan de jaren ’60 Carrera. Zoals  de brede wijzerplaat die door het fijne bezel, ook met de vele details op de wijzerplaat een open uitstraling heeft, de twee chronograaf tellers op 6 en 12 uur en de gefacetteerde lugs. Andere onderscheidende kenmerken: de Arabische indexen met beige SuperLuminova ™en het opvallende dag- en datum venster op 3 uur. De kleine seconde op 9 uur zorgen voor totaalbalans op de wijzerplaat.  TAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium

Het kastdeksel van de TAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium  (ref. CV2A84.FC6394) heeft een saffieren venster wat een fraai zicht geeft op automatische Calibre 16 met  Côtes de Genève gewicht.  De naam van het kaliber sugereert dat het een in-house kaliber is, wat niet zo is.  Het is de Tag Heuer aanduiding voor het autmatische chronograaf uurwerk ETA7750, een zeer betrouwbaar uurwerk met een gangreserve van 42 uur. Het ETA 7750  is zo’n beetje synoniem aan het  TAG Heuer Calibre 16 en is één van meest succesvolle automatische chronograaf uurwerk ooit geproduceerd. Het kaliber is makkelijk in staat om COSC Chronometre normen te voldoen en is, ondanks de twee-eenheid met Tag Heuer ook te vinden in horloges IWC, Tudor, Panerai en  Hublot.

RTAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium kastdeksel TAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium

De  TAG Heuer Carrera Calibre 16 Day-Date Chronograph Black Titanium  wordt geleverd met een ruwe, kalfslederen band die met het dragen alleen maar mooier zal worden.

Prijs: € 4.195
Meer informatie: Tagheuer.com