Bell & Ross limited: BR-X1 Skeleton Chronograph

Liefhebbers opgelet, wie er een wil hebben, moet snel zijn. Er worden namelijk maar 250 exemplaren gemaakt van de nieuwe Bell & Ross BR-X1 Skeleton Chronograph. Bell & Ross heeft met de BR-X1 een innovatieve, hightech chronograaf ontwikkeld met een sportief design. Het robuuste horloge heeft een geheel nieuw ontwerp, hoewel het in de traditie van Bell & Ross wel vierkant van vorm is. De nieuwe BR-X1 is een extreme versie van de BR-01, die geïnspireerd was op het instrumentarium uit de luchtvaart.

Bell-&-Ross-BR-X1-fullBijna tien jaar geleden lanceerde Bell & Ross de BR-01, een herkenbaar horloge dat rechtstreeks geïnspireerd was op het instrumentarium uit de luchtvaart. Zijn vierkante vorm, zijn ronde, goed afleesbare wijzerplaat, zijn royale afmetingen en zijn zakelijke design maakten hem tot een iconisch horloge. Sindsdien is de BR-01 voortdurend geëvolueerd zonder zijn oorspronkelijke identiteit te verliezen. Het leidend principe voor elk Bell & Ross professioneel model, van het vintage-stijl zakhorloge tot en met het grote complicatie-uurwerk, is dat het als het ware een eerbetoon is aan een groot militair tijdperk.

Bell-&-Ross-BR-X1Met een horloge dat een verwijzing is naar de Bell X-1, het eerste experimentele Amerikaanse vliegtuig met een raketmotor dat door de geluidsbarrière (Mach 1, 1224 km/u) is gebroken in 1947, presenteert Bell & Ross nu zijn vijfde generatie horloge, onder de naam BR-X1. Deze high-end chronograaf met een absoluut sportieve look en voorzien van de modernste horlogetechnieken. Geïnspireerd door een 21e-eeuwse straaljager met een futuristische cockpit die geconstrueerd is van de edelste hightech materialen, is de BR-X1 een technisch en mannelijk horloge.

Bell-&-Ross-BR-X1-skeletonDe BR-X1 heeft een lichtgewicht 45 mm-kast van titanium klasse 5. Om het uurwerk te beschermen tegen slijtage en schokken is de kast van de BR-X1 overtrokken met hightech keramiek en rubber als een beschermende kooi rondom. De kanteldrukknoppen voor het bedienen van de chronograaf zijn ook van hightech keramisch materiaal met ergonomische rubberen oppervlakken. Het doel: vergroten van de grip en de stevigheid. Op negen uur is een rubberen inzetje in de kast geïntegreerd voor een betere grip bij het activeren van de functies van de chronograaf, zelfs met handschoenen aan.
Het ontspiegelde saffierglas garandeert een goede afleesbaarheid onder alle omstandigheden. Maar het meest bijzondere onderdeel aan de BR-X1 is het geskeleteerde uurwerk van de chronograaf dat geheel uit titanium is opgetrokken. De X-vormige structuur en de met zwart DLC behandelde bovenste brug zijn typerend, waarbij de «X» als codenaam verwijst naar de experimentele projecten van de NASA waaraan de BR-X1 zijn naam heeft ontleend.
De wijzerplaat is van grijs getint mineraal glas met een open metalen urenwijzer en minutenwijzer die is gevuld met Superluminova® en metalen opgelegde indexen, ingezet met Superluminova®.
Prijs: € 15.000

Kijk voor meer informatie op BellRoss.com