Bell & Ross Desert Type: strakke looks voor onder extremen

Een strakke vormgeving en ontworpen volgens de voorkeur van luchtmacht piloten in een tropische omgeving; Bell & Ross Desert Type voldoet aan alle technische noodzakelijkheden om te presteren onder extreme omstandigheden. De Desert Type is een schoolvoorbeeld van de 4 basisprincipes van Bell & Ross: leesbaarheid, functionaliteit, nauwkeurigheid en waterdichtheid. Het horloge met chronograaffunctie is ontworpen volgens de eisen die piloten stellen aan een instrument dat korte tijden kan meten.

De nieuwe Bell & Ross chronograaf is net als model BR 03 uitgevoerd in keramiek en heeft, volgens de ontwerpprincipes van de luchtvaart, ontspiegeld saffierglas. Keramiek is bestand tegen blootstelling aan extreme temperaturen, is ongevoelig voor zuren en is kras- en kleurbestendig. Bovendien neemt het snel de warmte van het lichaam aan wat prettig is voor het draagcomfort.

BellRoss_2016_BR03_92_Ceramic_Desert_3400euro

De horlogekleur, woestijnzand, lijkt op de kleur van de overalls die deze piloten tijdens hun missies dragen. De horlogeband, in beige leer of van ultra sterke zwarte stof, past mooi bij de ‘camouflagemodellen’. De vier schroeven op iedere hoek van de kast verwijzen naar de luchtvaart-roots van de Bell & Ross BR 01. Ze zijn geïnspireerd op het bevestigingssysteem van de boordinstrumenten, zoals die voorkomen aan de voorzijde van het besturingspaneel in de cockpit. Functioneel gezien garanderen de vier opvallende details een optimale waterdichtheid van het horloge tot een diepte van 100 meter.

BellRoss-Desert Type_F51_05_BR03_92_desert_type_H_80375_3400euro

Een ander mooi detail is de dubbele wijzerplaat. De uitgesneden indexen in de bovenste lichte wijzerplaat maken de fluorescerende zwarte laag van de onderste plaat zichtbaar. De cijfers en 5-minuten indexen lijken hierdoor zwart en vormen een mooi geheel met de zwarte toppen van de wijzers. Net als bij de analoge boordklokken, is de vorm van deze wijzers en de typografie van de cijfers ontworpen op leesbaarheid. Dankzij een beschaafd fluorescerende effect en het gekozen kleurcontrast is de leesbaarheid niet alleen overdag optimaal, maar ook in het donker. De chronograaf heeft aan weerszijde van de bewerkte kroon – voor extra grip- stijlvolle rechthoekige gladde pushers die zeer fraai aansluiten op het ontwerp.

Er zijn drie versies van het Bell & Ross Desert Type, elk met hun eigen Zwitserse gangwerk. In de 42 mm-uitvoering is er de BR 03-92 met drie wijzers en de chronograaf BR 03-94. De BR S (drie centraal geplaatste wijzers)  is met 39 mm een uitvoering voor de wat slankere pols, en daardoor ook geschikt als onderscheidend dameshorloge.

Prijs BR 03 € 3400
Prijs chronograaf € 4900
Meer info: Bellross.com