TW Steel vintage styling ‘Maverick’ collection veel verrassende features

Met het welbekende lef lanceert TW Steel een gewaagde nieuwe collectie gekenmerkt door een minimalistische vintage styling: de kersverse ‘Maverick’ collectie. Schitterende horloges geïnspireerd op het baanbrekende ‘Son of Time masterpiece’.

De succesvolle samenwerking tussen TW Steel en de Amsterdamse custom motorcycle builder Roderick Seibert heeft geleid tot een explosie van creativiteit. Een raai ontworpen motor met bijpassend horloge, het unieke ‘1 made only ‘Son of Time masterpiece’, is hiervan het gevolg. Dit project heeft gaandeweg zoveel positieve aandacht gekregen dat de tijd rijp blijkt voor een vernieuwend concept: Maverick, een interessante mix van het opvallende TW Steel imago en een nieuwe kijk op het sport werelderfgoed.

TW Steel_ Maverick_MS15-MS16_zonder

Wat bij de ‘Mavericks’ direct in het oog springt is de cleane look van het fonkelnieuwe kast design. Ook de keuze tussen een klassieke Milanese stalen band en een zeer exclusieve vintage inspired lederen band leveren een grote bijdrage aan de imponerende uitstraling. Niet te vergeten de waanzinnig mooie dieptewerking dat gerealiseerd wordt door de uitgespaarde markers in de bovenste laag van de dubbellaagse wijzerplaat. Deze ‘sandwich’ wijzerplaat is alleen leverbaar bij de horloges met lederen band. Wat voor alle modellen geldt is dat ze stuk voor stuk voorzien zijn van leuke en verrassende features.

De collectie omvat 21 modellen verkrijgbaar in 45 en 48 mm kastdoorsnede. Er zijn 6 designs met een vrij verstelbare Milanese band (MB-modellen) en 15 designs met een premium kwaliteit lederen band, afgewerkt met opvallende dikke stiksels en voorzien van een handzame Capsa/Quick Change Construction (MS-modellen). De MB31-36 & MB41-46 modellen hebben een stoere zwarte PVD coating. De horloges zijn waterdicht tot 10 atm en zijngeproduceerd volgens de Zwitserse kwaliteit standaarden, dus voorzien van precisie uurwerken. Hierbij gaat het in deze collectie om drie verschillende uurwerken: een Miyota 3-Hand 2417, een Miyota Chrono 6S21 ‘Big Caliber’ en een Automatic NH35 Seiko precisie uurwerk.TW Steel_ Maverick_MB_MS3-MS4

De adviesprijzen van de horloges met stalen band lopen uiteen van € 289 tot en met €549.
Met lederen band liggen de prijzen tussen de € 329 en € 639.
Meer informatie: TWSteel,com