Bell & Ross Vintage modellen: een uniek horloge-verleden vertaald naar het heden

Bell & Ross put al sinds het allereerste begin inspiratie uit de luchtvaartgeschiedenis. Elke horlogeserie vormt een soort chronologisch baken in de tijd. Samen vormen ze een samenvatting van de luchtvaartgeschiedenis. De jongste Bell & Ross Vintage lijn is een samenkomst van verleden en heden.

Net als de andere collecties van dit horlogehuis hebben deze professionele instrumenten militaire genen. Ze voldoen namelijk aan door het leger opgestelde eisen. Natuurlijk is leesbaarheid daarvan een van de belangrijkste, net als functionaliteit en nauwkeurigheid. Ook zijn de horloges waterdicht, zodat ze interventies te water kunnen doorstaan.

Bell_Ross-RV2-94-black-steel-NM

Bell & Ross Vintage V2-94

De Bell & Ross vintage familie ontstond direct al in de beginperiode van het merk. De eerste generatie wordt gekenmerkt door de klassieke wijzerplaat, afgeronde bandaanzetten en het ontbreken van een lunette. Hierdoor is de wijzerplaat maximaal zichtbaar, wat de leesbaarheid bevordert. De tweede generatie is in 2007 helemaal opnieuw bedacht. Om samenhang in de collectie te creëren, zijn de wijzerplaat en de kast opnieuw ontworpen. Er moest een duidelijk verband worden gelegd met de nieuwe BR 01-lijn, die al sinds zijn introductie in 2005 een zeer groot succes is. Deze tweede generatie heeft een behuizing die een grotere diameter heeft en is uitgerust met een lunette. De vorm van de bandaanzetten is hoekiger geworden. De wijzerplaat heeft dezelfde grafische vormgeving als de BR 01. Opvallend zijn de zwaardvormige wijzers.

De originele, tweede en derde generatie.

De originele, tweede en derde generatie.

Het ontwerp van de derde en nieuwe generatie Bell & Ross Vintage modellen gaat opnieuw met zijn tijd mee. Het duo V1 en V2 hebben verschillende afmeting; V1 38,5 en V2 41 mm. Deze is net als bij de BR V1-versie dunner dan die van de voorgaande generatie. De collectie is verkrijgbaar met een nieuwe band van gesatineerd en gepolijst staal, die deze varianten een moderner en sportiever karakter geeft. De BR V2-92 heeft een mechanisme met drie wijzers, die de uren, de minuten en de seconden aangeven. De functies worden aangedreven door kaliber BR-CAL.302.Met behulp van de bi-directioneel draaibare lunette kunnen verschillende korte tijdsmetingen achtereen worden uitgevoerd.

zijaanzicht

Bell & Ross Vintage V1-92

Bell_Ross_ BR-V1-92-Black

Bell & Ross Vintage V1-92

BR-V2-94-Black-STEEL.detail

Bell & Ross Vintage  V2-92

De BR V2-94 met en kast van 41 mm is uitgerust met een chronograaf en wordt aangedreven door het automatisch, mechanisch kaliber BR-CAL.301. De lunette met een schaalverdeling voor de tachymeter is niet draaibaar. De geschroefde knoppen en kroon garanderen een optimale waterdichtheid. Voor deze twee versies wordt het zeer sterke roestvrije staal 316L gebruikt. Evenals de BR V1, zijn de BR V2-versies afgedekt door een ultragebold saffierglas waardoor de dikte van de horlogekasten geoptimaliseerd kon worden. De banden zijn er in twee versies; staal en onbewerkt leer.

Prijzen:
BR V1-92 € 1.990
BR V2-92 € 2.600 – € 4.200

Meer informatie: Bellross.com