Limited Edition: Seiko Astron Giugiaro Design

Seiko brengt juli 2017 een nieuwe Astron Limited Edition uit. Het horloge is tot stand gekomen in samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse ontwerpbureau: Giugiaro Design.

De twee hebben een bijzonder partnership dat ontstaan is in 1983 met de introductie van ’s werelds eerste analoge quartz chronograaf. In 1983 volgde een serie van 4 Seiko ontwerpen, en ruim een decennium later, in 1996, werd de samenwerking hernieuwd met de lancering van de Macchina Sportiva collectie.

Het ontwerp van de nieuwe Astron Giugiaro Design Limited Edition (Model SSE121) is geïnspireerd op het Seiko icoon uit 1983: ’s werelds eerste analoge quartz chronografen kaliber, dat huisde in een opvallend kastontwerp van Giugiaro Design. Oorspronkelijk werd het model ontworpen voor de motorsport, met knoppen die dankzij de vorm van de kast ook bij hoge snelheden gemakkelijk konden worden bediend.

's Werelds eerste quartz chronograaf, 1983

’s Werelds eerste quartz chronograaf, 1983

In de nieuwe ‘Astron Giugiaro’ komen zowel de moderne dynamiek als de traditie van Seiko en Giugiaro Design samen in een chronografenontwerp, waarin het origineel uit 1983 in ieder detail van de spinn-off doorschemert. De aerodynamische lijnen van de kast en de speciaal ontworpen wijzers verwijzen naar de talloze schitterende sportauto’s die Giugiaro Design in de afgelopen decennia ontwierp. En natuurlijk heeft dit horloge een onmiskenbare Italiaanse signatuur door de combinatie van zwart, rood en groen. De forse 46,3 mm kast plus band zijn gemaakt van titanium met een super-harde, zwarte coating die het horloge krasbestendig maakt. Het bezel is van keramiek. Het horloge is waterdicht tot 100 meter. Duurzaamheid en afleesbaarheid worden geoptimaliseerd door de super-clear coating op het saffierglas.

Seiko Astron Giugiaro Design

 

Seiko Astron Giugiaro Design

De nieuwe Seiko Astron GPS Solar SSE121 is uitgerust met het 8X82 Astron-kaliber, dat tot 6 uur aan verlopen tijd kan meten met de precisie van 1 seconde afwijking per honderdduizend jaar. Overige functies zijn een GPS signaal indicator, een worldtime functie met 40 tijdzones, een daylight- en power saving functie en een Perpetual Calendar tot februari 2100.

Het kaliber biedt – net als alle Astron-kalibers – de mogelijkheid om zich waar dan ook ter wereld aan de lokale tijd aan te passen… met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door de kracht van licht.

Seiko Astron Giugiaro Design

De Seiko Astron Giugiaro Design heeft een gelimiteerde oplage van 3000 stuks wereldwijd en is vanaf juli 2017 in Nederland verkrijgbaar.

Prijs: € 3.250
Meer informatie: Seiko.nl