Limited Editon: Louis Moinet ‘Whisky Watch’, een horloge met een druppel whisky

In een gelimiteerde oplage van 50 stuks brengt Louis Moinet in samenwerking met Wealth Solutions, de ‘Whisky Watch’, een horloge met een druppel van ’s werelds oudste whisky.

Old Vatted Glenlivet 1862 is op dit moment ’s werelds oudste whisky. Wealth Solutions is een expert op het gebied van zeldzame alcoholische dranken, kunstwerken, en horloges. Het bedrijf is initiatiefnemer om deze passies te combineren. Het resultaat zijn buitengewone horloges met een druppel kostbare  alcoholische drank verwerkt in de wijzerplaat.  De ‘Whisky Watch’ volgt op de ‘cognac Watch’ en de ‘Rum Watch’, die volgens hetzelfde concept voorzien waren van een druppel Gautier 1762 (cognac) en Harewood 1780 (rum). Waarom? Omdat het kan.

Louis Moinet ‘Whisky Watch’

Het Whisky horloge is uitgebracht in een Louis Moinet van roestvrij staal en in een 18 karaat roségouden uitvoering. Het horloge wordt aangedreven door automatische uurwerk lm45, ontworpen en geproduceerd door Louis Moinet. Dit is een 4HZ uurwerk, voorzien van 22 juwelen. Het horloge heeft een 3-laags wijzerplaat met opengewerkte wijzers. Opvallend zijn ook de lichtgevende indexen die als ‘bruggen’ op de opengewerkte wijzerplaat zijn geplaatst. De kleine seconde is te vinden op 9 uur, eveneens in een opengewerkte subdail waardoor een deel van het uurwerk zichtbaar is. ‘De ster’ van het ontwerp, een capsule met Old Vatted Glenlivet whisky is te vinden op 3 uur. De fles Old Vatted Glenlivet uit 1862 werd speciaal voor ‘het Whisky Horloge’ op 14 maart in Warschau geopend. De oplage van de horloges is niet gelijk verdeeld, er zijn 10 horloges in roségoud en 40 in staal.Louis Moinet ‘Whisky Watch’

Ateliers Louis Moinet werd opgericht in Saint-Blaise, Neuchâtel, in 2004. De onafhankelijke firma werd opgericht om de herinnering aan meester horlogemaker Louis Moinet (1768-1853) levendig te houden. Moinet was de uitvinder van de chronograaf in 1816 (gecertificeerd door Guinness World Records ™) en pionier op het gebied van zeer hoge frequentie uurwerken (216.000 vibraties per uur). Louis Moinet was niet allen horlogemaker, maar ook geleerde, schilder, beeldhouwer, en docent aan de School of Fine Arts. Het huidige Ateliers Louis Moinet produceert exclusieve horloges in zeer beperkte oplagen. Het huis heeft een aantal van de meest begeerde onderscheidingen gewonnen, waaronder een Red Dot Design Award (Best of the Best categorie), gouden en bronzen medailles in de chronometrie Competition, een Robb Report “Best of the Best ”award en een UNESCO Award of Merit. Een Louis Moinet wordt gezien als een creatieve samenkomst tussen verfijnde complicaties, kunst, exclusiviteit en design waarbij gebruik wordt gemaakt van ongewone materialen, waaronder  fossielen en meteorieten… En oud destillaat.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Louismoinet.com