Rado Ceramica wint Red Dot Product Design Award

Rado is dit jaar in de prijzen gevallen tijdens de Red Dot Product Design Award. De Zwitserse horlogemaker Rado krijgt de award voor de Ceramica collectie.

De  prijswinnende Ceramica, tot stand gekomen in samenwerking met industrieel ontwerper Konstantin Grcic, kenmerkt zich als geometrische horloge met een eigentijdse look. De erkenning van Red Dot voor de Ceramica sluit aan op het al uitgebreid scala aan bekroonde  Rado horloges.

Het tot slechts 701 stuks beperkte ontwerp van Konstantin Grcic onderscheidt zich niet alleen vanwege de zeer fijne, gezandstraalde afwerking, maar ook dankzij het creatieve gebruik van typografie op de wijzerplaat. “Naar mijn mening, versterkt de matte afwerking de vorm van het horloge”, aldus Grcic. De totale lijn bestaat uit ultra dunne rechthoekige horloges met keramische kast en band. Hoewel de serie bestaat uit diverse drie-wijzer modellen, een digitaal model en een 2-wijzer model met kleine seconde op 6 uur heeft de Ceramica een overduidelijke familielijn met rechthoekige kasten en verfijnde wijzerplaten waarop alle overbodige opsmuk is weggelaten.

Rado Ceramica  wint de 2017 Red Dot

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Ceramica vervaardigd uit high-tech keramiek, een materiaal dat zich in groeiende belangstelling mag verheugen dankzij uitzonderlijke eigenschappen waaronder een licht gewicht en een uitermate hoge krasbestendigheid. De kast van de afgebeelde Konstantin Grcic Ceramica ( ref. 01.212.0708.3.015) meet 30 x 41,7 mm. De Ceramica lijn is voorzien van quartzuurwerken en de horloges zijn waterbestendig tot 50 meter. De totale Ceramica lijn bestaat uit  twintig modellen. De nieuwste toevoegingen is – voor het eerste in de collectie – voorzien van een automatische uurwerk en uitgevoerd in  grijs keramiek.

De Red Dot Product Design award wordt uitgereikt sinds 1954 aan ontwerpers en producenten van onderscheidende accessoires en industriële consumentenproducten. De Red Dot Award kent op dit moment 31 verschillende categorieën.

Prijs getoonde model: € 1.810
Meer informatie: Rado.com