Groen, groener, groenst!

Frederique Constant, Rado, Glashütte Original

Glashutte Original Sixties Panorama Date close up

Zwart en wit zijn met afstand het populairst en de meest geziene kleur is blauw. We hebben het natuurlijk over de kleur van wijzerplaten. Wat opviel tijdens afgelopen Baselworld is dat blauw gezelschap heeft gekregen van de kleur groen. En omdat het ene groen het andere niet is hebben we drie verschillende horloges uitgezocht: Groen, groener, groenst!

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar volgens het Pantone Color Institute dat ieder jaar een “Fashion Color Trend Report” uitbrengt, is groen dé kleur van het voorjaar van 2018. Dat lijkt een cliché aangezien zo’n beetje alles groen wordt in de lente, maar vorig jaar was de trendkleur voor het voorjaar tomaatrood, dus zo voor de hand liggend is de kleur groen nu ook weer niet. Het thema van Baselworld 2018? Groen, groener, groenst!

Groen: Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture

Frederique Constant Classic Wworldtimer met 'duurzame' groene wijzerplaat

Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture met ‘duurzame’ groene wijzerplaat

 

De Classic Worldtimer Manufacture maakte bij het debuut diepe indruk dankzij de aanwezigheid van een verfijnd manufacture uurwerk met automatische opwinding in de kast. De typische lay-out van het wereldtijdenhorloge met 24 tijdzones domineert het aangezicht van deze Frederique Constant en juist de aanwezigheid van de fraai gedetailleerde wereldkaart geeft het horloge iets rijks. Dat de wereld groen kleurt is fraai en symbolisch voor de tijd waarin we leven; duurzaamheid en milieubeheer en -behoud zijn niet meer weg te denken uit een bewuste, moderne samenleving.

Voor meer info: https://frederiqueconstant.com/nl/

Groener: Rado True Thinline Quartz

Rado True Thinline in lentegroene uitdossing

Rado True Thinline in lentegroene uitdossing

 

Het Zwitserse Rado is een absolute expert als het gaat om het werken met keramiek. De zeer slanke kast van de True True Thinline Quartz is uitgevoerd in glanzend groen keramiek dat niet krast en niet van kleur verandert onder invloed van zonlicht en dus viert deze Rado de eeuwige lente. Nog meer lente is te zien op de wijzerplaat waar een bladvormig patroon is te zien. Heel organisch allemaal.

Voor meer info: www.rado.com

Groenst: Glashütte Original Sixties Panorama Date

Glashütte Original Sixties Panorama Date in jaren '60 groen

Glashütte Original Sixties Panorama Date in jaren ’60 groen

 

Deze Sixties collectie is een schaamteloos melancholische duik in de jaren ’60. De vormen, de kleuren, het kleurenverloop en vooral ook de textuur van de wijzerplaten zijn een schot in de retro-roos. De groene Sixties Panorama Dat is een gelimiteerd horloge met een wijzerplaat die in Glashütte Original’s eigen wijzerplaatfabriek is gemaakt. Het kleurenverloop van de gebolde wijzerplaat met geruwde structuur is niet minder dan spectaculair. De aanwezigheid van een grote datum maakt duidelijk dat het niet enkel om een kleurig uiterlijk gaat, maar ook om functionaliteit aangedreven door een manufactuur-uurwerk.

Voor meer info: www.glashuette-original.com