Scafograf GMT “The Black Sheep”

De rebelse duiker van Eberhard & Co.

Eberhard & Co. Scafograf GMT “The Black Sheep”

Het zwarte schaap van de familie is vaak ook het meest interessante familielid. Rebels of extravagant, kleurrijk of mysterieus; net als die langharige oom die je slechts eens per zoveel jaar zag omdat hij liever op zijn Moto Guzzi  door Vuurland toerde dan taart at op een familiefeestje. De Scafograf GMT “The Black Sheep” is die oom. Het is de rebelse duiker van Eberhard & Co..

Eigenlijk is de Scafograf het braafste jongetje van de klas. De Scafograf 300 die in 2016 werd geïntroduceerd, won namelijk datzelfde jaar nog de ‘Sports Watch Prize’ tijdens de prestigieuze Geneva Grand Prix d’Horlogerie en vorig jaar presenteerde Eberhard & Co. een zeer praktische GMT-versie van de Scafograf. Maar dit jaar presenteert het horlogehuis een geheel zwarte variant, de Scafograf GMT “The Black Sheep”; de rebelse duiker van Eberhard & Co..

De Scafograf GMT “The Black Sheep” is de rebelse duiker van Eberhard & Co.

De Scafograf GMT “The Black Sheep” is de rebelse duiker van Eberhard & Co.

Braafste jongetje

Eberhard & Co. koos voor de naam omdat het lekker bekt, het een rebelse ascociatie heeft én omdat de nieuwe 43 mm Scafograf heel zwart is. Van het horloge dat tot drie tijdzoes kan weergeven, worden 500 exemplaren gemaakt. Zwart DLC-staal oogt niet alleen stoer en sinister, het is ook zeer kras bestendig en dat garandeert smetteloze zwartheid voor een lange periode. De tweezijdig verdraaibare lunette heeft witte keramische cijfers. Overigens zorgen de oranje GMT-wijzer en -aanduiding op de wijzerplaat voor een welkom kleurelement in het monochromatische geweld van “The Black Sheep”.

Het gegraveerde achterdeksel van de Scafograf GMT "The Black Sheep" met een wereldkaart en heel veel tekst

Het gegraveerde achterdeksel van de tot 500 stuks gelimiteerde Eberhard & Co. Scafograf GMT “The Black Sheep” met een wereldkaart en heel veel tekst

Gebold en versierd

De kast is waterdicht tot 100 meter en heeft een versiering van een gestileerde hemisfeer. Onder de gravure tikt een automatisch ETA 2893 uurwerk met 42 uur gangreserve dat behalve een GMT-wijzer, ook een datumaanduiding aandrijft. Het gebolde saffierglas heeft een antireflectiecoating aan de binnenzijde. De Scafograf GMT “The Black Sheep” is verkrijgbaar met een geïntegreerde rubberband met vouwsluiting of een band in zwart DLC-staal.