Bell & Ross viert tien jaar vierkante BR01 horloge

Het was gedurfd van Bell & Ross, het Franse horlogehuis met de Zwitserse precisie, om een cockpitmeter uit een vliegtuig te slopen en er een polsband aan te zetten. Maar het volumineuze horloge, de BR01 viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag. Het werd het succesnummer van het horlogemerk. Voor de 10e verjaardag van de BR 01 is een limited edition uitgebracht in een oplage van 500 stuks.

Bell-and-Ross-10th-anniversary-DashboardHet beste luchtvaarthorloge, dat moest de BR 01 worden toen hij in 2005 bedacht werd. Het horloge moest het betrouwbaarste, functioneelste, leesbaarste en nauwkeurigste boordinstrument voor de pols worden. Sindsdien heeft Bell & Ross meer dan 150 modellen en een vijftigtal gelimiteerde oplages ontwikkeld van dit vierkante horloge. Er zijn functies toegevoegd die echt in de haute horlogerie thuishoren, zoals een tourbillon, een tourbillon-timer, gangreserve, een geskeletteerd uurwerk, grote datum, GMT, chrono. Om de 10e verjaardag van dit iconische model kracht bij te zetten, brengt Bell & Ross een jubileum-BR 01 uit met een gelimiteerde oplage van 500 stuks, de BR 01 10th Anniversary.

Bell-and-Ross-10th-anniversary-BR01De BR 01 10th Anniversary is gemaakt van hightech keramiek, dat super duurzaam is. Het materiaal wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart voor het fabriceren van, onder andere, onderdelen die blootstaan aan zeer hoge temperaturen, agressieve zuren, corrosie en erosie. We zien het daarom terug in het ontwerp van hitteschilden en koppen van ruimteraketten. Voor het horloge van Bell & Ross zijn ook de andere kwaliteiten van het materiaal nuttig: het is krasvrij, prettig te dragen, voelt zacht aan en reguleert de warmte, waardoor kast en band direct de lichaamstemperatuur aannemen. Het materiaal is bijna even hard als diamant, dus onverslijtbaar, stabiel, lichter dan staal en anti-allergeen.

Bell-and-Ross-BR01-overzicht

De door en door matzwarte kleur, die herinnert aan de antireflectietinten van de cockpitinstrumentenpanelen, geven het horloge een echte cockpit-uitstraling. Geïnspireerd op de neus van een ruimtevaartuig, bestaat de BR 01 10th Anniversary uit een omhulsel van staal, met daarop een kast van keramiek als gestroomlijnde cockpit. Deze twee perfect op elkaar afgestemde delen vormen één geheel en versterken elkaar onderling: door het keramiek wordt de kast nog sterker. De hypermoderne kast huisvest een mechanisch uurwerk met automatisch opwindmechaniek en bewezen betrouwbaarheid. De inscriptie «10th Anniversary» siert de bodem van de satijnglanzend gestraalde bodem.

Bell-and-Ross-BR01-94-cockpitPrijs € 4.200

Kijk voor meer informatie op www.bellross.com