Tiffany eert Charles Tiffany met CT60 horloge collectie

Tiffany & Co. introduceert haar nieuwste horlogecollectie: de Tiffany CT60, geïnspireerd op oprichter Charles Lewis Tiffany – bedenker van de New York Minute – en de stad waar hij de deuren opende naar een vernieuwende wereld: New York.

Tiffany-CT60-_3052De dynamische nieuwe collectie reflecteert het moderne leven in de straten van New York. De uurwerken hebben energie en ambitie, en staan symbool voor de beroemde uitdrukking “A New York Minute”. Daarom heeft de secondewijzer die de minuten vol tikt een rode pijl. Charles Lewis Tiffany vestigde zijn naam in de horlogegeschiedenis in 1853, toen hij de 2,7 meter hoge Atlas-klok boven zijn winkel onthulde – dezelfde klok die vandaag de dag boven de Fifth Avenue Flagship Store huist. Het werd de standaard tijd, waarmee Mr. Tiffany een vooraanstaande juwelier en horlogemaker werd, wiens Atlas-klok niet slechts een reputatie voor uitmuntendheid belichaamde, maar ook New York’s geschiedenis van innovatie.

Tiffany-CT60-Chronog_3076Deze horlogegeschiedenis en de eeuwenlange Zwitserse horloge-expertise komen samen in de Tiffany CT60 Collectie. De collectie is gemaakt in Zwitserland. Geïnspireerd op een Tiffany & Co. gouden horloge die aan de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt werd gegeven in 1945, is de collectie representatief voor een naadloze overgang van historie naar modern Tiffany design. De CT60 is er zowel voor heren als voor dames.

Tiffany-CT60-Chronog_3042De prijzen van de CT60 Collectie beginnen bij € 3.720.
Een 40mm. driewijzer-herenhorloge met automatisch uurwerk met datum in roségoud, kost € 12.700

Kijk voor meer informatie op www.tiffanyandco.com