Vierkant, hemels roze en vrouwelijke; de nieuwe Bell & Ross Novarosa

Bell & Ross, de specialist in door de luchtvaart geïnspireerde horloge-instrumenten, siert regelmatig de hemel vanuit de cockpit van een vliegtuig. Sommige van hun horloges verlaten soms zelfs de stratosfeer op weg naar nog hoger gelegen bestemmingen. En paradoxaal, het zijn vaak de damesmodellen die de grootste hoogten bereiken. Zo nam de laatste Bell & Ross Diamond Eagle zijn draagsters mee op een reis door de ruimte door te kiezen voor een donkerblauwe wijzerplaat met flonkerende als een mini-melkweg rond de pols.

De opvolger ‘in hogere sferen’; de Bell & Ross Novarosa is geïnspireerd op de roze kleur van supernova’s, sterren die in het heelal exploderen. Bell & Ross heeft de nieuwe familie eigentijdse en strakke horloges de veelzeggende naam Novarosa gegeven. De reeks bestaat uit drie modellen. Het trio heeft de kast van de BR S, de kleinste van de vierkante horloges. Als vervolg op de ruimtereis van de BRS Diamond Eagle, ontleent de BR S Novarosa zijn naam aan de explosie van een ster. Een verschijnsel dat optreedt wanneer een ster het laatste stadium van zijn evolutie heeft bereikt. De exploderen straalt verbijsterend fel uit en de ster spat uiteindelijk uiteen in een reusachtige stofwolk. Daarbij straalt hij in zijn eentje even sterk als een heel melkwegstelsel, oftewel een conglomeraat van soms wel meer dan 100 miljard sterren. Dit indrukwekkende verschijnsel duurt enkele uren. Men schat dat de ster op dat moment evenveel energie ontwikkelt als de straling van de zon gedurende vele miljarden jaren. Deze supernova’s behoren tot de helderste verschijnselen in het universum. Per eeuw worden er 2 tot 3 van dit soort episodes geteld. Door hun grote zeldzaamheid zijn deze, vanaf de aarde bijzonder moeilijk waar te nemen gebeurtenissen, ware geluksmomenten voor hen die het geluk hebben ze te kunnen zien.

Bell & Ross Novarosa met diamanten € 6200

Bell & Ross Novarosa met diamanten € 6200

De drie Novarosa horloges hebben een quartz-uurwerk voor de weergave van de uren, minuten, seconden en de datum. De horloges zijn zowel comfortabel als praktisch, wat ze erg geschikt maakt voor dagelijks gebruik. De strakke vormgeving van de stalen kast van de serie Novarosa is geïnspireerd op de vorm van “een cirkel in een vierkant” die zo kenmerkend is voor de BR-familie en de instrumenten van de luchtvaart. Het kleinere formaat BRS-collectie die specifiek is aangepast aan de damespols en het model is zowel chic als sterk. De stalen horloges zijn waterdicht tot een diepte van 100 meter. De satijngepolijste afwerking geeft de kast een puur en verfijnd uiterlijk. De ring van de ingezette versie is bezet met 66 fonkelende ronde diamantjes met een totaal gewicht van 0,99 karaat. De wijzerplaten hebben alle drie een roze sunray behandeling ondergaan. De niet-met-diamanten-ingezette versie, de meest strakke, heeft opgelegde metalen indexen. Deze eigentijdse stijlvariant is bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik en past helemaal binnen het streven naar een zo strak mogelijke vorm. De twee modieuzere versies met een ingezette wijzerplaat hebben twaalf tijdsaanduidingen in de vorm van ronde diamantjes die in gefacetteerde chatons zijn gezet.

Bell & Ross Novarosa; grijze met diamanten indexen € 2.800, roze band met metalen indexen € 2.200

Bell & Ross Novarosa; grijze met diamanten indexen € 2.800, roze band met metalen indexen € 2.200

Een primeur bij Bell & Ross: de Novarosa-collectie heeft als eerste een Milanese horlogeband gekregen. Voor een optimaal draagcomfort zijn de draden aan beide kanten gepolijst. Door de soepelheid van het weefsel past dit type band zich perfect aan rond de pols. De collectie is ook beschikbaar met een roze krokodillenleren of roze kalfsleren band.

Prijs: € 2.200 € 6.200
Meer informatie: Bellross.com