Ulyssee Nardin duikhorloge ‘ Diver Le Locle ’; vintage met toekomst

Sinds 1846, toen marine commandanten en koopvaarders hun koers over de wereld bepaalden met marine- en pocketchronometers van Ulysse Nardin, is het bedrijf een vooruitstrevende en innovatieve partner gebleken op het gebied van timekeeping. Vandaag de dag zorgen de mechanische horloges van Ulysse Nardin blijvend voor inspiratie, ook voor het merk zelf. Als eerbetoon aan het eigen verleden introduceert Ulysse Nardin regelmatig nieuwe versies, geïnspireerd op eigen klassiekers.

ULYSSE NARDIN Diver le Locle_3203-950_DiverVintage_

Duikhorloge ‘Diver Le Docle’ met zijn mat zwarte wijzerplaat is geïnspireerd op een model uit 1964. Uiterlijk heeft dit horloge met een kast van 42,2 mm een vintage-uitstraling, van binnen tikt pure 2017 technologie. Het zelfwindend uurwerk, kaliber UN-320 heeft een silicium escapement en hairspring. De eigenschappen van silicium bieden het uurwerk, en daarmee de precisie van een horloge, belangrijke voordelen. Het is bijvoorbeeld ongevoelig voor magnetische invloeden, waardoor de accuratesse beter is. Silicium is bestand tegen schokken en wrijvingsslijtage en maakt het mogelijk om de geometrie van het balanswiel beter af te stemmen. Het grootste voordeel is dat er geen smeering meer nodig is.ULYSSE NARDIN Diver le Locle_3203-950_DiverVintage_detail

Kaliber UN-320 genereert een gangreserve van 48 uur. Uiteraard is de duiker, die op 3 uur de kleine seconden heeft, voorzien van goed leesbare Super Luminova-indexen. Het verruimde datumvenster op 3 uur van de ‘Diver Le Locle’ kan zowel voorwaarts als achterwaarts worden ingesteld. De waterdichtheid is 100 meter. Leuk detail is de band die gemaakt is van duurzaam zeildoek. En een tweede detail: de ‘vintage’ duiker heeft op kastdeksel een afbeelding gedetailleerde gravure een diepzeeduiker.

Prijs: € 10.450
Meer informatie: Ulysse-Nardin.com