Limited edition: Edox Sauber X F1chronograaf

Edox heeft dit jaar de Chronorally uitgebracht, een sportieve 48 mm chronograaf, uitgevoerd in titanium met zilveren wijzerplaat. Het model heeft een exclusief familielid gekregen in de vorm van de in 555 gelimiteerde Edox X Sauber F1.

Het special is uitgevoerd in de exacte huisstijlkleur van het Zwitserse Sauber Formule-1 team, wat een helblauwe chronograaf heeft opgeleverd die even uniek als de raceauto’s die als inspiratie dienden voor het horloge.

In de dagaanduiding met retrograde functie is  ‘zondag’  vervangen voor het woord ‘race’ omdat zondag de ultieme race-dag is.

In de dagaanduiding met retrograde functie is ‘zondag’ vervangen voor het woord ‘race’ omdat zondag de ultieme race-dag is.

Het model is eveneens uitgevoerd in een lichtgewicht ultrasterke 48 mm titanium kast, dit maal in zwart. De zwarte, koolstofvezel wijzerplaat ontleent zijn karakter aan de Formule-1 races, terwijl de bandenprint op de hight-tech kunststofband een extra stoere touch geeft. De  start/stop pusher is ook bij dit model extra groot, zodat de coureurs zelfs met handschoenen aan de chronograaf kunnen bedienen.

Limited edition: Edox Sauber F1Opmerkelijk is ook de dagaanduiding met retrograde functie waarbij ‘zondag’ is vervangen voor het woord ‘race’. Dit omdat zondag de ultieme Formule-1 race-dag is. De limited edition reeks is voorzien van  individuele nummering, aangebracht op het kastdeksel. Deze heeft overigens een originele uitstraling;  de vorm van een autowiel, inclusief spaken en een rubberen band. De 10 atm waterbestendige chronograaf voorzien van een  hoogwaardig quartz-uurwerk en wordt geleverd in een speciale box.

Prijs € 1.595
Meer informatie: Edox.ch