Baume & Mercier

Louis Victor en Pierre-Joseph-Célestin BaumeDe geschiedenis begint in 1830 als de gebroeders Louis Victor en Pierre-Joseph-Célestin Baume, in het hart van de bakermat van de uurwerkindustrie, het gelijknamige bedrijf oprichten.

Uit de ontmoeting tussen William Baume en Paul Mercier in 1920 ontstaat Buame & Mercier. De twee mannen, met beiden een verschillend temperament waarbij het ene het andere aanvulde – Baume stond voor de precisie van de uurwerkmaker, Mercier voor de kunstliefhebber ? hebben vorm gegeven aan de ziel van het merk: “het evenwicht tussen het traditionele en het moderne”.

Vandaag blijft Baume & Mercier trouw aan zijn eigenheid en zorgt het merk ervoor dat de verfijnde vormgeving en de knowhow die het huis zo kenmerken, blijven bestaan doorheen het ontwerp van modellen in de geest van de tijd, die zich aan de tendenzen weten aan te passen. Het merk maakt zich immers sterk dat het de evolutie van de mode kan volgen of er zelfs op kan anticiperen, terwijl het er tegelijk in slaagt om zijn creaties met de laatste nieuwe technische snufjes uit te rusten.

Baume & Mercier houdt de vinger aan de pols van zijn tijd en heeft zo een unieke stijl kunnen creëren met zijn typische uiterst eigentijdse en ontspannen elegantie die een perfecte weerspiegeling geeft van de smaken en levenskunst van een schoonheidsminnende clientèle.


http://www.baume-et-mercier.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Baume & Mercier