Preview: Baume & Mercier Clifton Chronograph Complete Calendar

Vanaf april heeft Baume & Mercier drie nieuwe Clifton modellen beschikbaar in de collectie; drie varianten op een nieuw klassiek uurwerk vormgegeven in een huwelijk tussen chronograaf en volledige kalender.

clifton chronograph complete calendar

De Clifton Chronograph Complete Calendar ademt uit dat een horloge niet alleen een functioneel object is, maar een krachtig statement van stijl. Deze stijl biedt variatie, want het horloge kent drie verschillende edities. Bij de Clifton Chronograph Complete Calendar (10280) is de lunette op de stalen kast verrijkt met 18 karaats roségoud. Dit model komt met een bruine alligator lederen band met vouwsluiting. De Clifton Chronograph Complete Calendar (10279 met stalen kast heeft een ergonomische stalen band, die zowel gepolijst als gesatineerd is. En het laatste model van de Clifton Chronograph Complete Calendar (10278) is vormgegeven in gepolijst en gesatineerd staal en heeft een zwarte alligator band.

clifton chronograph complete calendar_M0A10278

De datum van de Complete Calender wordt aangegeven door een geblauwde wijzer, gecomplementeerd door een dag en maand indicatie op 12 uur en een dag en nacht indicator op 9 uur. De maanfase op 6 uur bestaat uit een mobiele disk die roteert in een maanmaand van negenentwintig en een halve dag. De Chronograaf seconden worden getoond door een centrale secondewijzer, en de verstreken uren en minuten kunnen worden afgelezen van de twee smalle counters op 12 en 6 uur en worden gemarkeerd door de wijzers.

Baume Mercier Clifton .back.productgalleryHet horloge met 43mm kast heeft een mooi gepolijste en gesatineerde afwerking en de ‘sun decorated’ zilveren wijzerplaat geeft speelruimte voor lichtval op het horloge . De drie modellen worden aangedreven door een Zwitserse automatisch uurwerk van onberispelijke kwaliteit – de Valjoux 7751 – waarvan de werking te bewonderen is dankzij het saffierglazen achterdeksel.  Met een blik op de achterzijde pikken we gelijk de verfijnde “Côtes de Genève”, Perlage afwerking mee en zijn de geblauwde schroeven zichtbaar. Al met al voegt Baume & Mercier vanaf april een elegant trio met luxe uitstraling toe aan haar collectie, gemaakt voor de stijlbewuste man op zoek naar een uurwerk met een sterke persoonlijkheid.

Clifton Chronograph Complete Calendar 10280 € 5.450
Clifton Chronograph Complete Calendar 10279 € 4.950
Clifton Chronograph Complete Calendar 10278 € 4.800

Meer informatie: Baume-et-mercier.com