Baselworld: Omega Speedmaster Moonphase Chronograph Master Chronometer

De Omega Speedmaster Moonphase Chronograph Master chronometer heeft het nieuwe in-house gemaakte Omega kaliber 9904. Het uurwerk is volledig Metas gecertificeerd. Metas is een certificering voor chronometers die meer omvat en strenger is dan de Cosc chronometer certificering. Een chronometer die de Metas testen doorstaat mag de naam Master Chronometer gebruiken.

Een van de zwaartepunten van de Master Chronometer certificatie is de weerstand tegen magnetische velden. Deze intensiteit wordt gemeten in gauss (eenheid van magnetische fluxdichtheid). Een magnetische straling oefent negatieve invloed uit op het gangwerk van een mechanisch horloge waardoor deze te snel kan gaan lopen en dus minder nauwkeurig is. Voor de test geldt een blootstelling aan 15.000 gauss. De Metas criteria kent naast de ‘gauss-test’ nog 7 proeven op het gebied van precisie van het uurwerk, de gangreserve en de waterdichtheid.Omega Speedmaster moonphase_304.33.44.52.03.001_with background_3_4

Uiterlijk valt bij de chronograaf direct de fraaie maanfase indicatie op. De Omega Speedmaster Moonphase Chronograph Master Chronometer volgt de maanfase op een zeer nauwkeurige manier en uiteraard is daar een zeer nauwkeurige techniek voor nodig. Een maanmaand is niet precies 30 dagen zoals wel eens wordt gedacht, maar bedraagt iets meer dan 29,5 dagen. Zelfs voor een precisie uurwerk is dat nog een flinke uitdaging. De Omega Speedmaster Moonphase Chronograph Master Chronometer verstaat deze taak en heeft maar eens in de tien jaar een kleine correctie nodig, eenvoudig uit te voeren via de kroon. De maan op het  horloge is overigens ook bewonderenswaardig. Deze is prachtig gedetailleerd volgens NASA fotografie vormgegeven. Speedmaster moonphase_304.33.44.52.03.001_with background_2

Maar het horloge heeft meer noemenswaardige kenmerken. Zoals een fraaizongeborstelde blauwe wijzerplaat, een keramisch bezel met tachymeter en een roestvrij stalen kast van 44.25 mm. De pushers aan weerszijde van de kroon – voorzien van het Omega logo –  hebben een gladde en ronde vormgeving wat symmetrie geeft aan het horloge. Het perfect kloppen van het hart wordt uitgevoerd door het Omega Co-Axial Master Chronometer 9904 kaliber met een gangreserve van 60 uur. De kleine seconden worden weergegeven op 9 uur en de 60-minuten en 12-uurs weergave vinden we op 3 uur.

Omega Speedmaster moonphase_304.33.44.52.03.001 caseback

Als finishing touch van deze ‘Once in a blue moon’ chronograaf heeft het horloge een blauw lederen band, perfect passend bij de blauwe wijzerplaat.

Verkrijgbaar vanaf oktober 2016 Prijs € 8500
Meer informatie: Omegawatches.com