SIHH 2016: Volkalender en chronograaf in 2016 Clifton horloge van Baume & Mercier

Baume & Mercier heeft voor het design van het 2016 Clifton model geput uit haar eigen rijke historie. De vormgeving is geïnspireerd op de modellen van Baume & Mercier met dubbele lunette uit de jaren vijftig. De Clifton Chronograph Complete Calendar (10278) is een geslaagde combinatie tussen design en techniek; een horloge met ‘good looks’ – gelijktijdig modern en klassiek – waarbij een stopwatchfunctie en een volkalender zijn geïntegreerd in één horloge. Het resultaat is een functioneel horloge voor de man die oog heeft voor techniek en detail. Want, zo zegt Baume & Mercier over hun horloges: “Deze moeten niet alleen functionele zijn, maar evengoed een statement van stijl.”

De Clifton Chronograph Complete Calendar wordt aangedreven door het Swiss made Valjoux 7751 kaliber. De eeuwigdurende kalender is vormgegeven vanuit de centraal geplaatste wijzers. De dagen van de week en maanden van het jaar worden op de zilveren wijzerplaat weergegeven in een venster op 12 uur. Samen met de dag-nachtindicator op 9 uur vormt dit een deel van de kalender. Op de binnenring van het bezel is via de centraal geplaatste wijzer met rode punt de dag van de maand af te lezen.

Clifton Chronograph Complete Calendar back

De maancyclus is te volgen op 6 uur. De maanfaseschijf maakt één rotatie per 29,5 dagen, (één maanmaand). De centraal geplaatste secondewijzer telt de seconden van de chronograaf. Minuten en uren kunnen gelijktijdig via twee extra puchers, op 12 en 6 uur, worden getimed en worden weergegeven door middel van de blauwe wijzer.

Het kastdeksel van saffier geeft een kijkje in het hart van het horloge, de Perlage (gepolijste ronde patronen) afwerking en Côtes de Genève decoratie op de bruggen en platen en de geblauwde schroeven. Een band van zwarte alligator met instelbare triple vouwsluiting completeert de jongste Clifton classic.

Prijs: € 4100
Meer informatie: Baume-et-mercier.com