Zes millefleurs voor Hermès Slim d’Hermès Mille Fleurs du Mexique

Hermès heeft zich voor een gelimiteerde uitgave binnen de Slim lijn laten inspireren door het design van een zijden sjaal ontworpen door de grafisch ontwerper Laetitia Bianchi. De wijzerplaat van de Slim d’Hermès Mille Fleurs du Mexique toont in prachtige kleuren een scala aan bloemen, takken en bladeren met in het midden de afbeelding van een paard. Het tafereel doet denken aan 15e en 16e eeuwse wandtapijten waar het Millefleurs motief veelvuldig in voor kwam.

slim-hermes-fleurs-Slim d’Hermès Mille Fleurs du Mexique wordt uitgebracht in de beperkte oplage van zes stuks. Kloppend hart onder de afbeelding van het in vrijheid bewegende paard, is het Hermès H1950 kaliber. Het ambachtelijke meesterwerkje op de wijzerplaat wordt omlijst met een witgouden bezel met een diameter van 39,5 mm. Ook de wijzers en de sluiting zijn van witgoud. Het horloge wordt geleverd met een groene band van kroko.

Om het motief op de wijzerplaat tot stand te laten komen wordt het motief van de sjaal handmatig op het materiaal van de wijzerplaat overgebracht. Na het aftekenen van de contouren worden puntje voor puntje, met een zeer fijne kwast, de kleuren aangebracht. Dit gebeurt laag voor laag, twintig lagen in totaal. Na elke laag wordt het materiaal in een oven van 90 graden te drogen gelegd. Door laag voor laag te werken ontstaat een spectaculair kleurenpatroon met ontelbaar veel kleurnuance en een waar, delicaat, meesterwerkje.

Prijs: € 60.000
Meer informatie: Hermes.com