Nieuwe dames Baume & Mercier: Promesse

Baume & Mercier beloofde al eerder een horlogelijn exclusief voor de ladies. Het merk, dat al sinds 1830 bestaat, lost haar belofte in met de elegante Promesse collectie die is geïnspireerd op een model uit de jaren 70 uit de museumcollectie van het merk uit Genève.

Baume-et-Mercier-Promesse-10163-Focus
In 1869 gaf mede-oprichter Louis-Victor Baume zijn dochter Mélina een rijkelijk gedecoreerd gouden zakhorloge met de inscriptie: ‘To our beloved child’ voor haar eerste communie. Deze gevoelige symboliek komt nu ook tot uiting in de nieuwe Promesse-lijn.

Baume-et-Mercier-historical-piece-inspiration

Het historische model waarnaar de nieuwe Promesse is vormgegeven.

Een horloge uit de jaren 70 stond model voor het tijdloze, vrouwelijke ontwerp dat horloges omvat met een Swiss Made quartz uurwerk, maar ook met een automatisch mechanisch uurwerk. De collectie kent tal van varianten. Allereerst zijn er twee maten: 30 mm en 34 mm. Daarnaast is er keuze uit modellen die geheel in gepolijst staal zijn uitgevoerd, maar ook two-tone met 18 kt. roodgoud. De wijzerplaten zijn óf zilverkleurig óf van parelmoer, beide versies zijn geguillocheerd en eventueel nog verfraaid met diamanten op de indexen en/of op de linker- en rechterzijde van de lunette óf zelfs volledig rondom pavégezet met 61 briljantgeslepen diamanten (exclusief voor de 34 mm. versie, 0,65 crt.).
Qua band is er de keuze uit zwart kalfsleder (30 mm), wit of zwart alligatorleer (34 mm), wit satijn (34mm), staal of bicolor met plated roodgoud.

Baume-et-Mercier-Promesse-10185-FocusIn het 30 mm. model met het mechanische uurwerk tikt een automatisch ETA 2671 kaliber met 38 uur gangreserve, in het 34 mm. model is gekozen voor een ETA 2892-A2 met 42 uur gangreserve.
Voor de 30mm. versie in quartz is een Ronda 782 uurwerk geplaatst, in de 34 mm. versie is dat de ETA F05.101. Prijzen vanaf: €1.550,-

Kijk voor meer informatie op www.baume-et-mercier.com