Nieuwe Korloff Grand Prix Series

Het Franse horloge- en juwelenmerk Korloff heeft zijn Voyager collectie uitgebreid met een nieuwe lijn, waar twee jaar aan gewerkt is, de Grand Prix Series. Minutieus hebben de designers historische motieven nieuw leven ingeblazen en hebben de Zwitserse uurwerkmakers gewerkt aan een Valjoux 7750 uurwerk, dat werd gemodificeerd zodat het paste in het karakteristieke, omdraaibare kastontwerp van het Parijse merk, dat maar liefst drie uurwerken herbergt.

Christian_Lautenschlager_at_the_1914_French_Grand_Prix_Honderd jaar geleden, op 4 juli 1914 nam de Duitse machinist Christian Lautenschlager deel aan de laatste Franse Grand Prix voor de Eerste Wereldoorlog, in Lyon. Tegen alle verwachtingen in won hij de race. De concurrentie was sterk: de Fransman Georges Boillot was favoriet, omdat hij de twee voorgaande jaren ook gewonnen had. Lautenschlager, die de Grand Prix in Dieppe in 1908 al op zijn naam had staan, was Boillot echter te snel af in zijn Mercedes, na zeven bloedstollende uren.
Deze historische Grand Prix wordt nog altijd beschouwd als een van de belangrijkste evenementen in de geschiedenis van de autosport: 37 auto’s van 13 merken uit 6 verschillende landen deden mee aan de race, die voor het eerst een limiet had gesteld op de grootte van de motor: 4,5 liter. De moord op Groothertog Frans-Ferdinand in Sarajevo, een paar dagen eerder, betekende het voorlopige einde van de Grand Prix.

Korloff Voyager Grand Prix ChronozijdeKorloff betoont eer aan de race en de racer Lautenschlager, met de nieuwe Grand Prix collectie, die er in drie uitvoeringen is. Net als de twee andere modellen heeft de Grand Prix 001 het kastuiterlijk van de Voyageur collectie. De 45mm 316L roestvrijstalen kast is omkeerbaar en heeft een chronograafzijde met uren, minuten, seconden, datum en een tachymeter. De andere zijde toont op twee separaat werkende wijzerplaten de tijd en een tweede tijdzone, op z’n Korloffs dus. Beiden zijden hebben saffierglas waardoor je het geskeletteerde uurwerk kunt zien. Drie Zwitserse uurwerken dus in één horloge, geproduceerd in een gelimiteerde oplage. De Grand Prix 002 is identiek, alleen is aan twee zijden carbonfiber toegevoegd.

GrandPrix_1914no_PICEr is ook een versie met een kast van DLC 316L zwart roestvrijstaal, de Grand Prix 003. Deze heeft naast eerdergenoemde functies ook een telemeterschaal. In alle modellen wordt de chronograaf aangedreven door een aangepast ETA Valjoux 7750 automatisch chronograafuurwerk; een ETA 901.001×2 zorgt voor de tweede tijdzone op de ‘normale’ zijde. De ene wijzerplaat is van zwart carbonfiber met rode racer-accenten en Superluminova op de wijzers. De andere is geskeletteerd met een Côte de Genève frame en een Grand Prix Mercedes design. De dubbelgestikte tweezijdige band bestaat uit rubber (voor de chronozijde) en kalfsleer (voor de formele kant) en heeft een gepatenteerde draaiende sluiting. Waterdicht tot 50 meter. Prijs: vanaf € 3.230,-Korloff Voyager Grand Prix Chrono

Kijk op www.korloff.fr voor meer informatie.