Hamilton Pan Europ krijgt nieuw uurwerk

Het Zwitserse merk Hamilton, dat in 1892 werd opgericht in Lancaster, Pennsylvania, in de Verenigde Staten en tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de Zwitserse Swatch Group, heeft zijn Pan Europ-familie dit jaar met een splinternieuw automatisch uurwerk uitgerust. De horloges van het merk uit Biel combineren de Amerikaanse ‘spirit’ met de precisie van de modernste Zwitserse uurwerken en technologieën. Het nieuwe uurwerk in de sportieve Pan-Europ kan dan ook bogen op maar liefst 80 uur gangreserve.

H35415781_high_cmyk_9621De nieuwe horloges uit de American Classic Heritage lijn volgen de Pan Europ-traditie om nieuwe technologische snufjes duidelijk zichtbaar te tonen, en moderne materialen en kleurschema’s zorgen voor een fraaie retrolook. De in ringen opgebouwde wijzerplaat vloeit over in hoekige bandaanzetten en herbergt een draairing met een aluminium ring. Wit reflecteert op zowel de wijzerplaat als de wijzers door het gebruik van Superluminova, waardoor de uren en minuten er letterlijk uit springen. Rood beheerst de markeringen van 12 tot 3 uur en de secondewijzer en komt terug in het streepje op de textielen band en aan de binnenkant van de uitgesneden gaten in de zwarte lederen banden. Dag en datum zijn op 3 uur gepositioneerd.

H35405741_high_cmyk_9618De originele Hamilton Pan Europ, die in 1971 werd geïntroduceerd, bevatte een van ’s werelds eerste automatische chronograafuurwerken. Het nieuwe automatische uurwerk, de H-30, heeft 80 uur gangreserve en huist in een roestvrijstalen kast van 42 mm. doorsnede. Het heeft saffierglas met anti-reflectiecoating en een waterdichtheid van 5 bar (50m).
Prijs: €895,-
Kijk op www.hamiltonwatch.com voor meer informatie

H35415781_PR_high_cmyk_9693