Raymond Weil interpreteert Maanfase

De maanfase is een complicatie die tot ieders verbeelding spreekt. De maan regelt zoveel processen op aarde, tot ons eigen bioritme aan toe, dat er niets mooier is dan het fenomeen een plaatsje te geven om de pols, waar we het elke dag kunnen bekijken. Raymond Weil laat met de nieuwe Maestro Phase de Lune de maan dan ook de hoofdrol spelen. De collectie waarin dit horloge verschijnt is met zorg gekozen, want hoewel de Maestro collectie – die in 2010 voor het eerst verscheen – verwijst naar de muzikale maestro, de persoon die uitblinkt in muziek of kunst, worden met de Maestro Phase de Lune dus ook ambachtelijk gemaakte complicaties geëerd.

Raymond Weil is een van de schaarse familiebedrijven die de Zwitserse horloge-industrie rijk is. Het merk uit Genève is al drie generaties lang in handen van een en dezelfde familie en wordt momenteel geleid door Elie Bernheim, die zijn vader Olivier Bernheim opvolgde die 18 jaar aan het roer stond. Elie’s grootvader Raymond Weil richtte het merk in 1976 op.

Raymond-Weil-Maestro-Moonphase

De kast van dit nieuwe horloge is gemaakt van staal en meet 44 millimeter in diameter. Het horloge heeft een automatisch mechanisch uurwerk en een gangreserve van 38 uur. De Maestro Phase de Lune heeft vier in de kastrand verzonken correctieknopjes voor de maand (bij 2 uur), de datum (4 uur), de maanstand (8 uur) en de dag (10 uur). De geblauwde stalen wijzers draaien hun rondjes op een zilveren, geguillocheerde wijzerplaat onder een saffierglas. Om de maan nog meer belang toe te kennen, heeft één wijzer een half maantje als uiteinde, hiermee wordt de datum aangegeven. Het horloge heeft een zwarte kalfslederen band met alligatorprint. De prijs is € 2.595,-