Union Glashütte Belisar Pilot Power Reserve – Ready for take-off

Uit het Duitse Glashütte komen prachtige horloges. Sommigen durven zelfs te beweren dat de afwerking en techniek van deze uurwerken de test met de Zwitserse horloges met gemak kunnen doorstaan. In ieder geval weten ze hoe een pilotenhorloge eruit moet zien. Glashütte Union, dat al sinds 1893 horloges maakt, levert het bewijs met de nieuwe Belisar Pilot Power Reserve, die klaar is om op te stijgen. Niet alleen de voorkant is indrukwekkend, aan de achterzijde, en zichtbaar door het geschroefde kastdeksel met saffierglas, valt ook een mooi U2897 automatisch mechanisch uurwerk met een gangreserve van 42 uur te bewonderen, dat gemaakt en afgewerkt werd in Glashütte. De Belisar Pilot is het eerste horloge van het Duitse merk in pilotenstijl.

Het sportieve retro-design van de Belisar Pilot power reserve blinkt uit in afleesbaarheid. Door de wijzerplaat een maximum aan contrast mee te geven, voldoet het horloge aan een van de eerste vereisten van een pilotenhorloge: dat het onder alle omstandigheden goed af te lezen moet zijn. De grote kast met een diameter van 45 mm. optimaliseert de afleesbaarheid nog eens, alsook de afgeronde wijzerplaat met duidelijke uren- en minutenaanduiding en prominente witte cijfers. Doordat het saffierglas aan beide zijden met anti-reflectiecoating is behandeld heeft elke (wanna-be) piloot goed zicht op de tijd. Superluminova op de puntige wijzers en op de indexen zorgt ervoor dat de tijd ook ’s nachts goed afleesbaar is.

Glashutte Union Pilot BelisarPR_D002.624.16.087.00_Office(RGB)_3468Het ontwerp van de wijzerplaat is afgewerkt met een datumindicator op drie uur en een ronde gangreserve-indicator op zeven uur. Net als bij boordinstrumenten met een gangreserve-indicator, zijn de laatste vijf van de 42 uur in rood gemarkeerd. Reizigers – wat vliegeniers per definitie zijn – verzetten de tijd in een handomdraai, met de grote, easy-grip kroon; zelfs met handschoenen aan. Op de kalfslederen band dragen opvallende nagels en een lichtgekleurd stiksel bij aan het robuuste uiterlijk van dit horloge. Dat dit horloge deel uitmaakt van de Belisar Classic Collection, is duidelijk te zien aan de karakteristieke geschroefde bandaanzetten.

Er is ook een versie met grijsbruine wijzerplaat en zonnestraalafwerking verkrijgbaar. De Union Glashütte Belisar Pilot power reserve heeft een adviesverkoopprijs van € 2.250,-

Kijk voor meer informatie op: www.union-glashuette.com