TW Steel zette de start van Baselworld 2010 luister bij met de lancering van de nieuwe ?Renault F1 Team?-collectie. Het zijn de eerste modellen waarmee het Nederlandse horlogemerk als ?Official Timing Partner? zijn samenwerking met het Renault F1-Team in 2010 markeert.

De nieuwste horloges van TW Steel (The Watch in Steel) zijn gebaseerd op twee aparte ontwerpplatforms. De ?Renault F1 Team Pilot?-collectie bestaat uit vier modellen waarin de vroegere connectie van Renault met de luchtvaartindustrie, en de oorsprong van de eerste oversized horloges (pilotenhorloges) centraal staat. De ?Renault F1 Team CEO Tech?-collectie, eveneens bestaande uit vier modellen, geeft een luxueuzere dimensie aan het partnerschap en sluit aan bij de grote successen van het team van Renault als wereldkampioen.


TW Steel TW671Ton Cobelens, hoofdontwerper van TW Steel: ?Ik was gefascineerd door het verleden van Renault in de luchtvaart. Vanuit die achtergrond heb ik de Pilot-modellen ontwikkeld. Kenmerkend voor pilotenhorloges is de oversized maat met de stoere, gemakkelijk afleesbare wijzerplaten die altijd goed zichtbaar zijn. We hebben dit concept ontwikkeld, en daarop grote cijfers toegepast die zowel overdag als ’s nachts duidelijk afleesbaar zijn.?


Over de ?Renault F1 Team CEO Tech?-modellen verklaart Cobelens: ?Naast de Pilot-modellen wilden we met iets komen, waarmee de prestige van de Formule 1 en natuurlijk het succes van het Renault F1-Team op het parcours meer tot uitdrukking komen. In de Renault F1 Team CEO Tech-TW Steel TW672horloges worden bewust de waarden die de huidige CEO-collectie van TW Steel tot een succes hebben gemaakt, weerspiegeld. Het zijn horloges met meer details, die zeer goed aansluiten bij een sportieve lifestyle.?


De TW670 (45 mm) en de TW671 (48 mm) Pilot-modellen hebben een quartz uurwerk met drie wijzers op een stoere zwarte wijzerplaat, waarop het logo van het Renault F1-Team prominent staat afgebeeld.
De TW672 (45 mm) en de TW673 (48 mm) – eveneens onderdeel van de Pilot-collectie – hebben een quartz chronografenuurwerk, gehard mineraalglas, een zwartleren band en het ’two steel dot’-handelsmerk van TW Steel.


TW Steel TW681De TW680 (45 mm) en de TW681 (48 mm) in de CEO Tech-collectie hebben een quartz chronografenuurwerk waarmee de tijd tot een twintigste van een seconde kan worden gemeten, en echt saffierglas, wat bijzonder is voor horloges met zulke grote kasten. De stalen kasten worden gecomplementeerd door een zachte zwarte siliconenrubberen band.
De TW682 (44 mm) en de TW683 (bovenaan artikel, 48 mm) modellen – beide met een chronografenuurwerk – hebben een AA-kwaliteit zwarte PVD-coating op de kast. De AA-kwaliteit gouden coating onderstreept het karakter van de kroon en de schroeven op de bezel. Alle Tech-horloges zijn waterdicht tot 10 ATM.


Kijk voor meer nieuws en informatie over TW Steel op Horloge.info/TW Steel of www.twsteel.com.